Simona Halep a depășit-o pe Maria Sharapova (38,777,962 dolari), de cinci ori câștigătoare de Grand Slam, care s-a retras în 2020 iar actualul număr 1 al tenisului feminin, Iga Swiatek (25,809,127 dolari) se află pe locul 11.
Cel mai mare an de până acum al româncei în ceea ce privește câștigurile a fost în 2018. Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a petrecut 64 de săptămâni în fruntea clasamentului. În octombrie 2022, Halep a fost suspendată din sport, după ce a fost depistată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat. Recent, ea a câștigat apelul de la TAS care i-a dat dreptate româncei și astfel supendarea de 4 ani impusă de ITIA a fost redusă la 9 luni, iar Simona Halep se poate întoarce pe terenul de tenis.
Fostul lider mondial a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat și care a dus la suspendarea ei pentru dopaj. Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari având în vedere că în acest timp sportiva din România a pierdut șansa de a-și rotunji conturile.

About Author