george clooney

Deși a început cu roluri mici în televiziune și film, Clooney și-a câștigat faima cu rolul său în serialul de televiziune ER, care a deschis calea pentru o carieră cinematografică de succes. De-a lungul timpului, a câștigat sume impresionante din filmele în care a jucat, cum ar fi trilogia Ocean's (50 de milioane de dolari) și Gravity (34 de milioane de dolari). În total, se estimează că el a încasat 200 de milioane de dolari pentru activitatea sa de actor.
Dar, adevărata sa lovitură financiară a venit odată cu decizia de a intra în lumea afacerilor. Fondând în 2013 compania de tequila Casamigos împreună cu prietenii săi, Mike Meldman și Rande Gerber, Clooney și-a folosit faima pentru a promova marca și a atrage succesul. Cei trei prieteni au vândut marca către Diageo pentru 700 de milioane de dolari și un bonus de performanță de 300 de milioane de dolari, un total de 1 miliard de dolari.
În publicitate, compania McCann i-a plătit lui George Clooney 40 de milioane de dolari pentru a apărea în reclamele TV pentru Nespresso. Pe lângă afacerile sale, Clooney deține un portofoliu impresionant de proprietăți imobiliare, evaluate la peste 100 de milioane de dolari, ceea ce îl clasează ca unul dintre cei mai bogați actori din industria divertismentului.
Unele dintre cele mai impresionante proprietăți ale sale includ:
- O casă de 2,2 milioane de dolari în Los Angeles
- O vilă cu 25 de camere, evaluată la 7 milioane de dolari, pe malul Lacului Como, Italia
- O reședință englezească regală evaluată la 23 de milioane de dolari, situată pe o proprietate de patru acri
- Un apartament evaluat la 14,7 milioane de dolari în Manhattan
- Un domeniu viticol evaluat la 8,3 milioane de dolari în Brignoles, Franța
Într-o lume în care actorii sunt adesea cunoscuți doar pentru performanțele lor pe ecran, Clooney demonstrează că abilitățile sale de antreprenor și deciziile de afaceri, pot duce la un succes financiar considerabil în afara lumii filmului. Banii și faima lui sunt adesea asociate cu rolurile de pe marele ecran, dar George Clooney reprezintă un exemplu unic de actor care și-a extins influența și averea dincolo de cinematografie, dovedind că abilitățile întreprinzătoare pot fi la fel de valoroase ca și talentul actoricesc în obținerea succesului financiar.

About Author