ad-test-0
ad-test-2

Cea mai mare piatră prețioasă găsită în ultimul secol s-a vândut pentru 53 de milioane de dolari

Producătorul de diamante Lucara Diamond Corp a anunțat că a vândut diamantul Lesedi La Rona, de 1.109 carate, pentru 53 de milioane de dolari sau 47,7 dolari pe carat, companiei producătoare de bijuterii Graff Diamonds, potrivit Bloomberg.

Deși piatra prețioasă Lesedi La Rona este semnificativ mai mare decât piatra Constellation, de 813 carate, găsită de Lucara în aceeași perioadă, Constellation s-a vândut pentru suma record de 63 de milioane de dolari sau de 77,500 dolari pe carat. Lesedi La Rona este mai dificil de tăiat, iar culoarea nu este la fel de bună precum cea a pietrei Constellation, ceea ce înseamnă că nu va aduce atât de mult profit după ce va fi șlefuită, notează Bloomberg. Lesedi este puțin mai mică decât o minge de tenis și ocupă al doilea loc în clasamentul stabilit în funcție de dimensiuni, după Cullinan, o piatră prețioasă de 3.106 carate găsită în Africa de Sud, în 1905.

Cullinan a fost tăiată și din aceasta s-au format Great Star of Africa și Lesser Star of Africa, care fac parte din bijuteriile Casei Regale britanice. Producătorul Lucara a găsit diamantul în mina Karowe din Botswana. Graff Diamonds este un bijutier multinațional din Marea Britanie, cu sediul în Londra. Graff produce, distribuie și realizează designul ceasurilor și al bijuteriilor. 

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.
ad-test-3