ad-test-0
ad-test-2

Corona și Carlsberg vor ambalaje fără plastic

Apărută dintr-o colaborare între agenția de publicitate We Believers, din New York, și Entelequia, companie specializată în produse biodegradabile, E6PR, un start up din capitala Mexicului, a devenit prima companie producătoare de ambalaje ecologice pentru bere.

Produsul lor, un ambalaj tip six-pack complet biodegradabil, produs din fibre naturale și materiale compostabile a înlocuit cu succes ambalajele de plastic, începând prima colaborare cu berăria SaltWater din Florida, în 2018.

"Inovația din spatele ambalajului nostru stă în noul design produs în totalitate din fibre naturale, biodegradabile și compostabile,” a declarat Ricardo Mulás, directorul financiar al companiei, pentru Forbes.

"Dacă ambalajul este aruncat în mod corespunzător, devine compostabil, dacă e aruncat în natură, se va biodegrada. Nu cunosc niciun alt ambalaj de tip six-pack biodegradabil și compostabil în proporție de 100%, apărut înainte de E6PR", a adăugat Mulás.

De la prima colaborare cu SaltWater Brewery, tot mai multe nume mari din industria berii din Europa, SUA, Africa de Sud sau Australia urmează exemplul și se alătură proiectului E6PR. Guiness, Corona. În lista așa-numiților E6PRioneers se regăsesc nume precum Guiness, Corona, Beatnik Beer sau Rosebank Brewing.

Gigantul Carlsberg se alătură și el în lupta pentru reducerea plasticului, și folosește deja substanțe biodegradabile pentru a lipi dozele de bere, în locul clasicelor ambalaje.

Sursa foto: packaging-gateway.com

About Author

ad-test-3