ad-test-0
ad-test-2

Răducan, FPTR: Guvernul să trateze cu același respect investitorii români, la fel ca pe cei străini

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Dragoș Răducan, prim-vice președintele executiv al Federației Patronatelor din Turism își dorește ca noul Guvern să trateze investitorii români cu același respect cu care sunt tratați cei străini. De asemenea, se așteaptă să fie finalizate normele de aplicare a impozitului forfetar în turism.
“Pentru mediul de afaceri, îmi doresc să fie aceeași unitate de măsură pentru firmele românești, cât și pentru cele cu capital străin. Mi s-a întâmplat în această vară, când au venit în control inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală, când vedeau facturi de Kaufland și Lidl, le dădeau la o parte, iar când vedeau de la distribuitori locali le luau la puricat. Inspectorii Fiscului considerau din start ca fiind corecte facturile marilor lanțurilor de magazine, iar cele de la marii distribuitori locali erau verificate atent. Trebuie să se schimbe modul în care este perceput investitorul român și să fim tratați cu același respect cu care este tratat investitorul străin. Noi suntem considerați dușmanul poporului, iar ei sunt văzuți ca cei care plătesc taxe și impozite și crează locuri de muncă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoș Răducan, prim-vice președintele executiv al Federației Patronatelor din Turism.
Acesta spune că mediul de afaceri din turism așteaptă ca noul Guvern să termine normele de aplicare a impozitului forfetar în turism, care este în discuție de trei luni de zile.
“De asemenea, dacă se fac rectificări bugetare și crește salariul minim, bine ar fi ca să se acorde mai multă importanță voucherelor de vacanță. Acum acestea se acordă mai mult angajaților din mediul privat, nu și bugetarilor. Iar din punct de vedere macro, dacă jumătate din ceea ce este scris în Programul de Guvernare se pune în aplicare, nivelul de bunăstare al românilor ar crește substanțial”, arată Dragoș Răducanu.

Mona Scarisoreanu, mona.scarisoreanu@mediafax.ro

 

 

ad-test-3