ad-test-0
ad-test-2

Administratorii Sun Plaza au investit 30 de milioane de euro în renovarea centrului comercial

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - După doi ani de transformări, centrul comercial Sun Plaza din București va avea peste 170 de magazine, iar investiția totală a fost 30 de milioane de euro, se arată într-un comunicat transmis miercuri de reprezentanții administratorilor.

Firma austriacă S Immo AG a încheiat lucrările de remodelare Sun Plaza începute în primul trimestru din 2016 și au fost încheiate - conform planului de construcție - în martie 2018. Noul centru comercial va fi mai mare cu 11.000 de metri pătrați și va avea peste 170 de magazine.

„Până în prezent, acesta este cel mai amplu proces de reconfigurare a unui mall din București. Peste 20.000 de metri pătrați au fost supuși modernizării în total, după cum urmează: 11.000 mp cuprinși într-o aripă comercială nou construită, ce va acomoda peste 40 de noi magazine, plus alți 9.000 mp cuprinși în spații existente și care au fost transformate ca parte din proiect. Numărul total de spații de retail din Sun Plaza depășește astfel pragul de 170 de unități”, au precizat reprezentanții Sun Plaza.

Reconfigurarea Sun Plaza a fost concepută de arhitecții și inginerii ATP din Viena - o companie de proiectare integrată. „Dincolo de reconfigurarea efectivă și de crearea a noi spații de retail și de divertisment, S Immo AG a integrat și arta în acest proiect, prin colaborarea cu Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer.

O instalație grafică dispusă pe o suprafață de 700 mp redefinește tunelul subteran care conectează mallul la stația de metrou Piața Sudului.

O cascadă luminescentă suspendată, cu o înălțime de 18 metri și o greutate de peste o tonă, reprezintă un reper vizual și un veritabil punct de atracție pentru vizitatori, fiind vizibilă pe două niveluri din mall”, se mai arată în comunicat.

Începând din luna martie, Sun Plaza va avea noi magazine de brand: Intimissimi, Calzedonia, La Femme, Travel Brands, Various Brands, Sizeer, Sofiaman, Credit Europe Bank, Meli Melo Deco și două restaurante noi: Toan’s și Marty.

Bianca Ciocotisan, bianca.ciocotisan@mediafax.ro

ad-test-3