Cheltuielile publicitare pe social media sunt în creștere, cu o proiecție de 219,8 miliarde de dolari în anul 2024, conform statista.com. Este remarcabil faptul că până în 2028, mobilele vor genera nu mai puțin de 255,8 miliarde de dolari din totalul acestor cheltuieli. Aceste cifre nu numai că reflectă creșterea continuă a importanței publicității online, dar și schimbarea modalităților în care oamenii interacționează cu conținutul comercial.
Conținutul video se menține în topul preferințelor utilizatorilor, cu 44% dintre aceștia optând să descopere produse noi prin intermediul conținutului video scurt. De asemenea, 87% dintre marketeri raportează creșteri semnificative ale vânzărilor din cauza utilizării marketingului video. Acest lucru subliniază puterea și influența pe care o poate avea conținutul video în cadrul strategiilor de marketing.
Statisticile de utilizare a social media în 2024 arată o continuă creștere și diversificare a interacțiunii online. De exemplu, în medie, fiecare utilizator folosește 6,7 rețele sociale diferite pe lună, iar timpul petrecut pe social media, deși a înregistrat o ușoară scădere, rămâne semnificativ, cu 143 de minute pe zi.
O tendință notabilă este ascensiunea rapidă a platformei TikTok, cu o rată de creștere a utilizatorilor de 100% între 2020 și 2022. În plus, numărul utilizatorilor activi lunar ai TikTok a crescut cu 13% între T3 2022 și T3 2023. Această creștere spectaculoasă subliniază importanța adaptabilității la noile platforme și modalități de interacțiune online.
În ciuda unei creșteri aparent lente a numărului total de utilizatori de social media la nivel global, care se datorează în principal saturării pieței, social media rămâne o oportunitate vastă pentru marketeri și advertiseri. Totuși, pentru a obține rezultate optime, este crucial ca brandurile să adopte o abordare multi-canal și să exploreze noi platforme emergente, cum ar fi TikTok, pentru a atinge noi audiențe și pentru a rămâne relevante într-un mediu digital în continuă schimbare. Iar pentru a îmbunătăți strategiile de marketing pe social media, este esențial ca statisticile cheie din industrie să fie înțelese.

Sursa foto Shutterstock

About Author