ad-test-0
ad-test-2

Schimbări fundamentale pentru piața de capital

Bucuresti - 07 februarie 2017 - Cel mai fierbinte subiect al anului pentru piața de capital, noul pachet legilstiv al UE Directiva MiFID II și Regulamentul MiFIR, va fi dezbatut pe 16 februarie, în cadrul Dezbaterii „MiFID II / MiFIR 2018 – O schimbare fundamentală”. 

Implementarea Directivei MIFID II va impune o serie de modificări legislative la nivel de legislaţie primară, urmând a fi revizuite prevederile din Legea nr. 297/2004 destinate intermediarilor, piețelor reglementate și operatorilor de piaţă, în timp ce Regulamentul MIFIR nu necesită transpunere în legislația statelor membre, ci se aplică direct. 

Dezbaterea își propune să prezinte principalele noutăți pe care le aduc cele două reglementări europene și să analizeze cât de pregatită este piața de capital din România pentru aceste schimbări importante.

La eveniment sunt invitați să participe: reprezentanți ai conducerii și specialiști ai Autărității de Supraveghere Financiară, ai piețelor reglementate, societăților listate, intermediarilor din piața de capital, fondurilor și societăților de investiții, consultanți de investiții, dar și reprezentanți ai investitorilor de retail sau instituţionali, ONG-uri, avocaţi.

MiFID II va avea un impact și mai pronunțat decât versiunea sa anterioară. Se va schimba în mod dramatic, aproape întreaga piață așa cum o știm astăzi, cu efecte de amploare asupra tuturor celor implicați în tranzacționarea instrumentelor financiare.

Vor fi dezbatute subiecte legate de îmbunătățirea protecției investitorilor, raportări - reguli de transparența pre și post tranzacționare, publicarea și accesul la date, admiterea, suspendarea și retragerea de la tranzacționare a emitenților din cadrul pieței reglementate și a sistemelor alternative în lumina MiFID II. De asemenea, modificările impuse de noua directivă se referă la noi locuri de tranzacționare și cerințe de reglementare pentru acestea, facilitarea accesului la piețele de capital pentru întreprinderile mici și mijlocii și schimbări importante pentru piața instrumentelor derivate. În plus, întâlnirea își propune să clarifice modul în care va trebui aplicat regulamentul MiFIR de către toate entitățile cu activitate în piața de capital.

Pachetul legislativ MiFID II / MIFIR va intra în vigoare începând cu anul 2018, însă anul curent este rezervat pregătirii pentru implementare, respectiv realizarea de proceduri, investiți etc. De aceea, este important ca toate entitățile carora le este aplicabil să înțeleagă foarte bine ce măsuri trebuie să adopte. 

Mai multe detalii despre agenda, speakeri invitați și modalitate de înscriere puteți găsi accesând: https://concordcom.ro/mifid-ii-mifir/

Evenimentul este organizat de Organizația Profesioniștilor Pieței de Capital împreună cu Agenţia de PR & Events - Concord Communication și este susținut de casa de avocatură Duțescu & Asociații și XTB Trading.

Date de contact:

office@concordcom.ro

 

About Author

Business Age
Business Age este centrul de resurse pentru sectorul business care oferă cititorilor informaţii din domenii precum marketing, mărci comunitare, PR şi publicitate, juridic, educaţie financiară, economie, antreprenoriat, afaceri online şi achiziţii publice.
ad-test-3