ad-test-0
ad-test-2

Drona subacvatică și kitul pentru fabricarea berii acasă, printre inovațiile prezentate la CES 2017

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Sute de companii tehnologice și-au prezentat ultimele dispozitive la ediția din 2017 a târgului Consumer Electronics Show (CES), din Las Vegas, Statele Unite, printre acestea remarcându-se drona subacvatică, kitul pentru fabricarea berii acasă și coșul-robot care leagănă copiii, potrivit CNN.

Toyota a prezentat la CES 2017 Concept-i, un prototip de mașină, expunându-și viziunea asupra modului în care vor arăta mașinile în 2030. Mașina este echipată cu uși de sticlă și roți construite direct în caroseria mașinii. Mașina nu este complet autonomă, în ciuda tendinței vizibile către mașinile care se conduc singure.

PowerVision a prezentat la CES drona subacvatică, PowerRay, care poate parcurge 30 de metri sub apă și folosește sonarul pentru ca pescarul să poată identifica peștele mai bine. Datorită sistemului Wi-Fi încorporat, drona trimite alerte utilizatorilor când peștele este în apropiere. Mai mult, aceasta poate face poze și filme. Prețul oficial nu a fost prezentat, dar este așteptat să ajungă la 3.000 de dolari.

O altă inovație la ediția din 2017 a CES este PicoBrew, un kit pentru fabricarea berii acasă astfel încât utilizatorii să aibă cinci litri de bere în doar câteva ore. Dispozitivul are peste 40 de opțiuni de bere din care consumatorii pot alege.

Robotul Moro poate turna băutura în pahar, poate ridica cumpărăturile și poate împături lenjeria. Robotul are 1,20 metri și este dotat cu brațe. Sistemul include o tehnologie de recunoaștere a feței și a vocii care îi permite să îndeplinească sarcini și să învețe, în timp, cine dă o comandă. Robotul poate costa în jur de 30.000 de dolari.

Inelul inteligent Motiv adună informații precum numărul zilnic de pași, pulsul și transferă datele pe smartphone. Produsul va fi disponibil din primăvară și va costa 200 de dolari.

Coșul pentru copii Snoo este un robot care leagănă bebeluși. El produce murmure și recreează modul în care bebelușii se simt în uter. Produsul previne ca bebelușii să se întoarcă în somn, datorită unui dispozitiv care e legat de părțile laterale ale coșului.

Rapael a prezentat la târgul CES o mănușă inteligentă care ajută pacienții să își recapete funcțiile prin intermediul unor activități virtuale precum darts sau jocurile de cărți jucate cu o aplicație compatibilă. Mănușa se prinde de încheietură, iar senzorii urmăresc mișcările pacienților și evoluția pe măsură ce terapia progresează. Clinici și fizicieni din lume utilizează deja mănușa Rapael, iar acum este disponibilă și pentru pacienți, aceștia putând să o închirieze pentru 99 de dolari.

Anca Olteanu, anca.olteanu@mediafax.ro

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.
ad-test-3