„Titan”, unul dintre cei mai faimoși roboți din lume, care știe să cânte și să danseze, a fost adus la Timișoara de către o companie care-și propune să atragă cât mai mulți tineri pasionați de tehnologie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Titan - The Robot” are o înălțime de peste doi metri și este unul dintre cei mai faimoși roboți gigant din lume. Robotul a fost adus la Timișoara de către compania Flex, în cadrul unui eveniment organizat la biblioteca Universității Politehnica din Timișoara, vineri și sâmbătă.

Potrivit reprezentanților companiei, „Titan - The Robot” este un android controlat electronic și reprezintă unul dintre proiectele internaționale de succes care arată că inteligența artificială și inteligența umană pot face echipă. Astfel, acesta poate să cânte, să danseze, să râdă și să interacționeze cu publicul. Robotul gigant a putut fi admirat, vineri, de către o parte dintre studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara, iar sâmbătă, începând cu ora 11.00, de către toți timișorenii interesați.

Vicepreședintele Flex, Michele Monico, a declarat, vineri, că evenimentul în cadrul căruia robotul a fost adus la Timișoara este organizat cu scopul atragerii de tineri pasionați de tehnologie, mai ales că se dorește dezvoltarea departamentului de cercetare din oraș. „Inteligența artificială și tehnologia revoluționează lumea în care trăim. Acesta este viitorul și avem nevoie să ținem pasul cu evoluția tehnologiei.

Dacă la începuturile diviziei de cercerare și dezvoltare proiectele noastre erau în domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii și pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerințele sunt pentru tot mai multe discipline. În acest context, dezvoltăm departamentul de la Timișoara, dorim să atragem ingineri care vor face parte din echipele globale.

Multidisciplinaritatea proiectelor noastre oferă avantajul conectării cu numeroase industrii și cu specialiști din toată lumea”, a afirmat Michele Monico. În prezent, în cadrul fabricii Flex din Timișoara lucrează aproximativ 4.300 de angajați.

Aceasta este cea mai mare fabrică din Europa a companiei, iar reprezentanții firmei își propun să investească masiv, în următorii ani, în dezvoltarea departamentului de cercetare și inovare de la Timișoara. „Compania Flex este prezentă în Timișoara din 1998.

A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajați, iar creșterea continuă. Această creștere vizează și departamentul de Cercetare și Dezvoltare. În acest departament în 2011 aveam un inginer, acum avem o echipă de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare.

Pentru a susține dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de carieră ne dorim să consolidăm colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timișoara, să susținem proiectele de cercetare care oferă experiență și încurajează tinerii să se îndrepte spre acest domeniu”, a declarat plant managerul Flex România, Adrian Dumbravă.

About Author