ad-test-0
ad-test-2

FOCUS: Stațiunile de la munte, aproape pline de turiști în minivacanța de Ziua Națională

Hotelierii din stațiunile de pe Valea Prahovei sau Poiana Brașov au pregătit oferte pentru minivacanța de Ziua Națională. Prețurile pornesc de la 250 de lei pentru un sejur, iar cele mai scumpe cazări sunt în Sibiu, unde a fost inaugurat Târgul de Crăciun care rivalizează cu cel din Viena După ce a fost inaugurat Târgul de Crăciun din Piața Mare, care rivalizează cu Târgul din Viena, Sibiul a devenit unul dintre cele mai căutate și unul dintre cele mai mai scumpe orașe din România din punct de vedere turistic. La o primă căutare, site-urile de profil ne arată că orașul e ocupat 99 la sută.

Pentru perioada 30 noiembrie – 2 decembrie se mai găsesc doar câteva locuri la prețuri care trec de 2.000 de lei pentru o cameră dublă. Și Mărginimea Sibiului este ocupată aproape în întregime, dar cu puțin noroc mai pot fi găsite locuri de cazare. Aici, prețurile pornesc de la 1.250 de lei, pentru întreg sejurul de patru nopți, pentru două persoane, și ajung până aproape de 2.000 de lei în Săliște. Pentru cei care vor să închirieze o cabană în întregime, pentru o petrecere între prieteni, Sebeșul de Jos, din județul Sibiu este locul căutat: o cabană de lux pentru 20 de persoane se închiriază cu puțin peste 12.000 de lei pentru patru nopți. Brașov Nouăzeci la sută din pensiunile şi hotelurile de la munte sunt ocupate în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, în județul Brașov.

Pachetele de până la patru nopţi au fost vântute în majoritate, iar turiştii sunt aşteptaţi cu petreceri tradiţionale şi mese îmbelşugate. Marile resorturi din Poiana Braşov au vândut aproape toate pachetele cu oferte pentru minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie cu preţuri cuprinse între 169 de euro de persoană în cameră dublă, până la 199 de euro de persoană, într-un apartament de lux pentru patru persoane, la un hotel de patru stele din Poiana Braşov. Prețurile includ petreceri de Sfântul Andrei cu DJ şi karaoke şi petreceri tradiţionale de Ziua Naţională, cu program folcloric, proţap şi preparate la grătar, în aer liber.

În plus, turiştii se pot răsfăţa la SPA, piscină, saună, jacuzzi sau în sala de fitness a hotelurilor, unde accesul este inclus în preţul de cazare. Mai mult, personalul hotelurilor se ocupă de buna dispoziţie a copiilor, organizând petreceri tematice cu personajele lor preferate, baloane colorate şi face-painting. La o pensiune de două stele din Bran, preţul este cuprins între 70 de lei şi 100 de lei de persoană pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus. La fel şi la pensiunile din Moieciu şi Fundata. „Gradul de ocupare este de 96% la pensiunile agroturistice din zona Bran-Moieciu-Fundata. Anul acesta nu au fost făcute pachete, pentru că majoritatea turiştilor preferă să vină cu mâncare de acasă, iar alţii mănâncă în pensiuni. Foarte mulţi dintre cei care au rezervat camere în zona noastră sunt turişti care îşi sărbătoresc onomastica la munte“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Maria Stoian, directorul ANTREC România.

La Cheile Gărdiştei, Fundata, preţurile pentru o cameră dublă într-o pensiune pleacă de la 250 de lei pe noapte, cu mic-dejun inclus. Gradul de ocupare este de 100% în această zonă.

La Predeal, la pensiunile şi hotelurile din apropierea pârtiilor nu mai sunt locuri libere. Un complex turistic din zonă a atras zeci de turişti pentru că va organiza o petrecere care va dura două zile, în 30 şi 1 Decembrie, aici oaspeţii urmând să aibă parte de muzică tradiţională şi mese întinse cu bunătăţi locale. Un pachet de 3-4 nopţi de cazare la un hotel de trei stele din Predeal costă 200 de euro de persoană pentru camera dublă, până la 280 de euro pentru o cameră de patru persoane.

Valea Prahovei Pe Valea Prahovei, petrecerile de Sfântul Andrei și de Ziua Națională sunt la SPA, cu hamam, cu foc de tabără, cu ciolan cu varza sau fasole și cu vin sau țuică fiartă. Zona rămâne în topul preferințelor turiștilor și de 1 Decembrie, gradul de ocupare din unitățile de cazare fiind de peste 90 la sută. Turiştii au plătit pentru minivacanţa în stațiunile de pe Valea Prahovei prețuri de la 290 de lei de persoană pentru două nopți de cazare.

O vilă din Sinaia oferă turiștilor pachete speciale în perioada Sfântul Andrei – 1 Decembrie 2017. Sejurul cuprinde 3 nopți cu mic dejun, pentru 1.520 lei, prețul fiind pentru două persoane. Pentru 4 nopți cu mic dejun inclus turiștii plătesc 1.880 de lei, camera standard. Turiștii sunt întâmpinați cu fructe o și sticlă de vin, în cameră, iar în 2 Decembrie este programată cina barbeque, ce include foc de tabără. Accesul la SPA, cu hamam, saună uscată sau jacuzzi exterior este gratuit. La aceeași vilă, pentru camera VIP, turiștii plătesc 3.320 de lei, sejurul de 4 nopți sau 2.600 de lei, sejurul de trei nopți. La un hotel de patru stele din Sinaia, sejurul de 3 nopți de cazare, de 1 Decembrie, costă 1.540 de lei, pentru o cameră dublă, iar pachetul cu 4 nopți de cazare costă 1.900 de lei. În acești bani, turiștii au micul dejun și prânzul, acces gratuit la piscina, sauna, salina, ciubăr cu hidromasaj, wi-fi. Pe lângă acestea, pachetul include muzica live în fiecare seară, petrecerea de 1 Decembrie, iar de Sfântul Andrei va fi organizat un foc de tabără.

La Bușteni, cu 550 lei de persoană un turist poate petrece 4 nopți. Au incluse micul dejun, petrecere la restaurantul vilei, la gura șemineului. Contra cost, turiștii au acces la centrul de refacere, care include saună cu infraroșu, jacuzzi cu apă sărată de Praid, excursii pe trasee montane cu mașini de teren. La un hotel de 2 stele din Bușteni, minicavanța de 1 Decembrie costă 290 de lei de persoană pentru 2 nopți de cazare. Turiștii au mic dejun și cină festivă de 1 Decembrie. La Azuga, la o pensiune de patru margarete, 4 zile de minivacanță, costă 400 de lei de persoană. Tariful include cazare, mic dejun, cină, sâmbăta seara barbeque, țuică fiartă și vin fiert. Potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezoltarea Turismului Prahova, pentru minivacanţa de 1 Decembrie gradul de ocupare al unităţilor pe Valea Prahovei este de peste 90%.

Gura Humorului – Bucovina La Gura Humorului, pe 1 decembrie începe Winter Bucovbeat, unul dintre cele mai noi festivaluri de iarnă organizate de autorități și agenții economici din zonă, eveniment care se va întinde pe toată iarna, în total 12 weekend-uri, și care își propune să atragă mii de turiști. Părțile de la Gura Humorului sunt printre cele mai noi pârtii de schi și snowboard din România, așa că autoritățile vor să le promoveze chiar dacă sezonul nu a început. Hotelierii se întrec și ei în oferte care de care mai tentante, prețurile pornind pentru un sejur de trei zile de la 350 de lei, cazare la o pensiune aflată la 15 kilometri depărtare din Gura Humorului și până la 820 de lei la un hotel de patru stele situat în centrul localității.

Pentru a suplini lipsa zăpezii de altădată, proprietarii de hoteluri și pensiuni încearcă să-și atragă turiștii cu ospitalitatea specifică zonei și cu mâncăruri deosebite. “Vă așteptăm cu ambianță caldă și tradițională, cu priveliști deosebite dar și cu bucate despre care numai în file alese ați citit: sărmăluțe aburinde, învelite cu felii de costița aromată, coapte în dovleac și drese cu un strop de smântână; păstrăv afumat în cobză de cetină, tocinei rumeni, tochitură făcută din carne fragedă de purcel și cârnați afumați la esență de lemn tare, papanași înecați în dulceață de afine și stropiți cu smântână - sunt numai câteva dintre bunătățile ce vor transforma vacanța dumnevoastră în Bucovina într-o adevărată experiență culinară”, spune unul dintre hotelieri. Hotelierii din Bistrița-Năsăud au redus prețurile pentru minivacanța de 1 decembrie însă gradul de ocupare abia depășește 60 la sută. Vremea urâtă îi ține în casă pe bistrițeni, care nu se înghesuie ca în alți ani să profite de minivacanța de 1 decembrie și să se relaxeze, la munte, în zona Tihuța-Colibița.

Dacă în alți ani cu mult înainte de 1 decembrie toate locurile de cazare erau rezervate, anul acesta lipsa zăpezii și ploaia măruntă, i-au convins pe cei mai mulți bistrițeni să rămână acasă pe perioada minivacanței de 1 decembrie. Majoritatea pensiunilor din zona Tihuța-Colibița au grad de ocupare care abia trece de 60 la sută, motiv pentru care au redus prețurile însă și-așa turiștii se lasă așteptați. Pentru un sejur de trei nopți la pensiunile din zona Tihuța prețurile pornesc de la 250 de lei și ajung până la 905 lei la o pensiune situată pe malul lacului Colibița.

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.
ad-test-3