Pentru toți antreprenorii la început de drum (sau nu), în căutarea unei inspirații cinematografice, iată 5 filme despre viața de antreprenor pe care trebuie să le vezi, potrivit Entrepreneur.com:

1. Wall Street

Legendarul film Wall Street prezintă viața unui tânăr agent de bursă, Bud Fox, și a unui investitor carismatic și nemilos, Gordon Gekko. Fox, care caută cu disperare succesul, îl idolizează pe Gekko, pentru care lăcomia e un lucru bun.
Fox este prins în stilul de viață plin de farmec al lui Gekko, și devine implicat într-un cerc vicios de tranzacționare privilegiată. Filmul este o poveste a modului în care dorința de a avea putere ne conduce pe căi imorale. E ușor să fi atras de lăcomie, însă niciodată nu merită să-ți vinzi integritatea pentru bani.

2. Erin Brockovich

Erin Brockovich urmărește povestea unei mame singure care se luptă să-și găsească un loc de muncă ca grefier, pentru o firmă de avocatură. Începe să investigheze un caz care, în cele din urmă, conduce la un proces împotriva unei companii de miliarde de dolari. Pe parcursul anchetei, ea învață câteva adevăruri grele și se confruntă cu o mulțime de obstacole.
Împotriva șanselor, ea ajută la câștigarea celei mai mari compensații plătite vreodată într-un astfel de process. Erin Brockovich întruchipează emanciparea femeilor și subliniază cât de importante sunt independența și curajul de a te lupta pentru lucrurile în care crezi. De asemenea, filmul e o sursă de inspirație ideală pentru femeile antreprenor care se confruntă cu o lume corporatistă dominată de bărbați.

3. The Godfather

Privit ca unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată, The Godfather (Nașul) este, în esență, o poveste despre o mică afacere de familie care se dezvoltă într-o organizație puternică în New York, în timp ce se luptă cu opoziția.
Filmul oferă o imagine asupra uneia dintre cele mai influente și dinamice afaceri de familii din țară. Vito Corleone acordă favoruri și ajută oamenii cu problemele lor, punând accent pe importanța dezvoltării relațiilor și rețelelor de oameni în orice tip de afacere. The Godfather te face să te gândești la strategii competitive, alianțe, fuziuni și diversificare în afaceri.

4. The Pursuit of Happyness (În Căutarea Fericirii)

Un film inspirat bazat pe povestea adevărată a lui Chris Gardner, un tată singur care rămâne fără adăpost, în timp ce lucrează ca stagiar neplătit ca agent de bursă. Doar cu multă voință, Gardner rezistă unor împrejurări imposibile, după ce soția lui îl părăsește, iar IRS (Internal Revenue Service agency) îi blochează salariile. Gardner se străduiește să vândă scanere medicale și locuiește în adăposturi petnru oamenii străzii, urmând, în același timp, un stagiu de șase luni, sperând la o poziție permanentă.
Filmul arată cum etică ireproșabilă, multă răbdare și încredere în sine te pot ajuta să îți depășești condiția și să îți îndeplinești visurile.

5. The Big Short

Criza financiară globală joacă un rol principal în The Big Short, care povestește despre un grup de administratori de fonduri din Wall Street și investitori care au prezis și au reușit să profite de prăbușirea unei piețe imobiliare în care oferta nu mai face față cererii. Filmul oferă numeroase lecții importante pentru antreprenori sau investitori: e important să înțelegi lucrurile în care investești, să îți asculți instinctul și să nu accepți niciodată sfaturi fără a cunoaște pe deplin circumstanțele.

Foto: THE GODFATHER

About Author