ad-test-0
ad-test-2

Uber angajează un inginer NASA pentru a dezvolta mașini zburătoare

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Uber angajează un inginer de la Centrul de Cercetare Langley al NASA din Statele Unite, pentru a dezvolta programul de mașini zburătoare propus în 2016, scrie Bloomberg.

Inginerul de la Centrul de Cercetare Langley al NASA Mark Moore a publicat, în 2010, o lucrare în care vorbește despre apariția aeronavelor electrice, care pot decola și ateriza precum elicopterele, dar sunt mai mici și mai silențioase.

Cercetarea lui Moore l-a convins pe cofondatorul Google, Larry Page, să înființeze și să finanțeze două start-up-uri în Silicon Valley, Zee Aero și Kitty Hawk, pentru a dezvolta tehnologia propusă de inginer.

Moore părăsește NASA, unde a petrecut 30 de ani, pentru a se alătura echipei Uber. Moore va lucra la proiectul mașinii zburătoare, cunoscut ca Uber Elevate.

Uber nu construiește încă mașina zburătoare. Potrivit raportului publicat în octombrie, compania a prezentat o viziune pentru transportul pe calea aerului și a identificat provocările tehnologice la care ar vrea să găsească soluții, precum poluarea sonoră, eficiența vehiculului și durata limitată a bateriei.

Anca Olteanu, anca.olteanu@mediafax.ro

ad-test-3