ad-test-0
ad-test-2

Romanian Business Leaders: Guvernul atacă principiile statului de drept

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Pentru prima dată din decembrie 1989, principiul conform căruia „nimeni nu este mai presus de lege” este încălcat public, total și fără echivoc chiar de către actualul Guvern al României, consideră organizația Romanian Business Leaders, care numără peste 300 de antreprenori și șefi de companii.

Organizația consideră că ordonanța de urgență 13/2017 „dată, la propriu, pe întuneric, în noaptea de marți, 31 ianuarie, legiferează imunitatea pentru abuzul în serviciu, inclusiv sub forma furtului din bani publici”.

De asemenea, proiectul privind grațierea condamnaților și exonerarea de răspundere a inculpaților membri de partid, sub pretext umanitar, afectează grav un deceniu de luptă anti-corupție și anti-concurență neloială și legitimează reinstaurarea „capitalismui de cumetrie” care a ținut în loc două decenii societatea și economia românească, mai arată RBL.

Comunitatea Romanian Business Leaders, înființată în 2011, formată din antreprenori și executivi români „care cred că fără integritate morală nu se poate construi nimic sănătos nici în societate și nici în economie, este consternată de atacul fără precedent asupra principiilor statului de drept realizat de actualul Guvern al României. Considerăm inacceptabilă fie și punerea în discuție a principiului fundamental „nimeni nu este mai presus de lege”, nemaivorbind de încălcarea flagrantă a acestuia și a normelor morale de bază – să nu furi”.

Miza încălcării acestui principiu nu este doar economică, nu este doar despre prejudicii de miliarde de euro din bani publici; nu este doar despre subfinanțarea spitalelor, școlilor și infrastructurii naționale de drumuri; este despre ce fel de țară vrem să construim. O țară în care furtul, ascuns sub denumirea benignă de abuz în serviciu, este transformat în normă chiar de către conducători sau o țară în care respectul pentru viața, munca și banii cetățenilor, pentru egalitatea în fața legii, prevalează în fața tendinței istorice a mafiei transpartinice, coagulate din 1989 încoace, de a confisca România”, consideră comunitatea de afaceri.

Departamentul Corespondenti, corespondenti@mediafax.ro

ad-test-3