Compania italiană Battistero va investi 50 de milioane de euro într-o fabrică de producere a cozonacului panettone în comuna clujeană Jucu, iar potrivit autorităţilor judeţene investiţia va crea peste 500 de locuri de muncă.

Unitatea de producție își va începe activitatea în luna septembrie a anului viitor, se va întinde pe un teren de 28 de hectare și va deservi întreaga zonă din Europa de Est și țările nordice. Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu a declarat că deocamdată nu a fost semnat contractul, dar că intenția companiei italiene va deveni oficială în cel mai scurt timp, astfel încât anul viitor de Crăciun produsul să existe pe piață panettone produs la Jucu.

În completare, Felice Moretti, proprietarul companiei Battistero, a precizat că a ales Clujul pentru această investiție pentru așezarea geografică, ce îi va permite o distribuție facilă în zona vizată. Fabrica de la Jucu va avea patru linii de producție, iar cifra de afaceri anuală estimată va fi de aproximativ 100 de milioane de euro, până în 2015. Pe lângă celebra specialitate de cozonac italian, la Jucu vor mai fi produși și biscuiți.