ad-test-0
ad-test-2

Grupul turc Arcelik va înființa 4.000 de locuri de muncă într-o comună din Dâmbovița

Compania turcă Arcelik, proprietarul mărcii Arctic, a anunțat că va înfiinţa 4.000 de locuri de muncă în România, în urma construirii unei noi fabrici în comuna Ulmi, jud. Dâmbovița, unde a cumpărat 70 de hectare. Investiția este estimată la 200 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fabrica va produce maşini de spălat rufe, mașini de spălat vase, precum și cuptoare cu microunde.

Autoritățile județene din Dâmbovița au discutat, joi, cu reprezentanții producătorului de electrice şi electrocasnice despre investiția care va fi realizată în comuna Ulmi. Localitatea care are o populație de aproximativ patru mii de locuitori.

”Miercuri a avut loc o dezbatere publică la Primăria Ulmi, legată de autorizația de construcție, care urmează a fi eliberată de către Consiliul Județean Dâmbovița. Joi, în ședința comisiei responsabile de la nivelul Consiliului Județean, s-a aflat pe ordinea de zi obținerea acestor avize și cred că nu este niciun fel de problemă pentru parcurgerea ultimei etape, urmând ca ei să depună documentele și, în cel mai scurt timp cu putință, probabil în cel mult zece zile, să le eliberăm autorizația de construcție. Din ceea ce știu de la investitori este vorba despre cea mai mare fabrică de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, cuptoare cu microunde din Europa. Este o investiție totală de aproximativ 200 de milioane de euro, care va fi construită cu tehnologie nepoluantă, care respectă toate normele de protecție a mediului și această investiție, în momentul în care va fi gata toată, va genera circa 4.000 de locuri de muncă. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul director Șerban, care este directorul român al societății, ei speră ca în opt-zece luni de zile de la emiterea autorizației să aibă prima capacitate funcțională. Pentru mine, ca autoritate județeană, este un moment extrem de important și este de salutat inițiativa concernului Arcelik de a face această fabrică în județul Dâmbovița”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Reprezentanții Primăriei Ulmi susțin că investitorul turc a cumpărat terenul de la o persoană din localitate. ”Fabrica va fi amplasată pe raza comunei Ulmi. Colaborăm în permanență. Au cumpărat 70 de hectare de teren, pe toată suprafața se va întinde fabrica. Avem forță de muncă în zona fabricii și în comunele învecinate. Este singurul investitor de amploare la noi în comună și am înțeles că vor să mai vină încă două-trei fabrici care vor face componente pentru mașinile de spălat”, a precizat Petruț-Bogdan Tița, primarul comunei Ulmi.

Grupul Arcelik controlează fabrica producătoare de electrocasnice Arctic Găești și este unul dintre exportatorii importanți din România, frigiderele mergând în circa 60 de țări.

Loredana Ficiu, corespond@mediafax.ro

ad-test-3