ad-test-0
ad-test-2

Google va achiziționa divizia de telefoane Pixel a HTC pentru 1,1 miliarde de dolari

Google va achiziționa divizia de telefoane Pixel a HTC pentru 1,1 miliarde de dolari BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Google, deținută de compania-mamă Alphabet, va plăti 1,1 miliarde de dolari pentru a achiziționa divizia firmei HTC Corp care dezvoltă smartphone-urile Pixel, potrivit Reuters. Conform acordului, Google va primi o licență pentru proprietatea intelectuală a HTC.

Firma din Taiwan va continua să administreze restul afacerii de smartphone-uri. Tranzacția, care trebuie să primească autorizare din partea autorităților, este așteptată să se finalizeze la începutul anului 2018. HTC este un partener mai vechi al Google, iar unii analiști estimează că telefoanele Pixel reprezintă aproape 20% din transporturile de smartphone-uri ale HTC. Cota de piață a companiei HTC, care vindea într-o perioadă unul din zece smartphone-uri, la nivel mondial, a scăzut pe fondul competiției din partea Apple, Samsung Electronics și alți rivali chinezi.

Google a mai achiziționat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari în 2012 și a vândut compania către firma chineză Lenovo Group pentru mai puțin de 3 miliarde de dolari, doi ani mai târziu.

Anca Olteanu, anca.olteanu@mediafax.ro

ad-test-3