ad-test-0
ad-test-2

Înființările de firme au ajuns la minimul ultimilor 5 ani

Turbulențele politice din România au avut un impact direct asupra spiritului antreprenorial din țară, înființările de firme ajungând în lunile decembrie 2016, respectiv ianuarie 2017, la minimul din ultimii cinci ani, arată o analiză a companiei REGnet.ro.

”În special în luna ianuarie am observat o cerere mult mai scăzută pentru serviciile noastre de înființări de firme. Analizând datele, am observat rapid că în ianuarie 2017 și în decembrie 2016 am fost la minimul din ultimii cinci ani în ceea ce privește înființările de firme în România”, explică fondatorul REGnet.ro, Cristian Bărcan.

Înființările de firme noi din ianuarie 2017 sunt cu 38% sub nivelul din ianuarie 2016 - care a fost un an foarte bun în acest sens - și cu peste 15% sub celelalte luni ianuarie din anii anteriori. Practic, înființările de firme noi dintr-o lună ianuarie n-au mai scăzut de mulți ani sub pragul de 4.500. Analiza a fost realizată pe baza informațiilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului și a datelor din arhiva proprie REGnet.ro.

”Vedem o legătură directă între numărul de firme înființate lunar și turbulențele din viața politică din România. Totul a început încă din decembrie 2016, când au existat tensiuni legate de formarea noului Guvern”, explică Bărcan.

Și datele aferente ultimelor cinci luni decembrie din intervalul 2016-2012 arată scăderea inițiativei antreprenoriale din România. De la o creștere de 10% în decembrie 2015 s-a ajuns la o scădere de 11,7% în decembrie 2016. La fel, de ani de zile n-au mai fost atât de puține înființări de firme, sub 6.000 de cazuri.

Înființată în 2013, REGnet.ro este prima companie din România prin intermediul căreia persoanele pot realiza online modificări ale firmei, nefiind necesară deplasarea la sediul REGnet.ro sau la sediul Registrului Comerțului. Până acum peste 700 de firme au apelat la serviciile REGnet.ro.

Departamentul Economic, economic@mediafax.ro

ad-test-3