ad-test-0
ad-test-2

Samsung anunță planuri mari pentru 2020

Samsung, gigantul coreean în industria electronicelor, a declarat că se angajează folosească 100% surse regenerabile de energie pentru alimentarea fabricilor și clădirilor companiei, până în 2020.

Aceste obiective privesc Statele Unite, Europa și China, despre care Samsung declară că sunt "bine dotate cu infrastructură pentru dezvoltarea și utilizarea energiei regenerabile".

În Coreea de Sud, Samsung lucrează deja cu guvernul la un plan de creștere a nivelului de energie regenerabilă utilizată la nivel național cu 20%, în următorii 12 ani. Conform reprezentanților companiei, schimbările vor începe chiar în cadrul complexului Samsung Digital City din Suwon, unde vor fi instalate panouri solare pe o suprafață de 42,000 m2.

În plus, Samsung plănuiește instalarea de rețele solare generarea de energie geotermală în campusurile Pyeongtaek și Hwaseong, până anul viitor.

"Așa cum ne-a demonstrat de-a lungul timpului, ne concentrăm pe protejarea planetei și vrem să ne facem datoria față de mediul înconjurător", a declarat vicepreședintele executiv Won Kyong Kim.

În 2019, Samsung va colabora cu 100 de parteneri principali, pentru implementarea planurilor și îndeplinirea obiectivelor de utilizare a energiei regenerabile, inclusiv World Wildlife Fund (WWF).

Greenpeace, un critic vocal al politicilor de mediu ale Samsung, a declarat că planurile companiei reprezintă "un pas important înainte" și a menționat că 17 din cele 38 de fabrici globale ale Samsung se încadrează în regiunile în care se va începe utilizarea de energie regenerabilă. De asemenea, reprezentanții Greenpeace afirmă că doar 1% din consumul actual de energie al Samsung provine din surse regenerabile, arătând magnitudinea provocării pe care Samsung o are în față.

About Author

ad-test-3