ad-test-0
ad-test-2

Apple anunță câștigurile pentru Q3

La sfârșitul lunii iulie, Apple a făcut publice rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal din 2019, care corespunde celui de-al doilea trimestru calendaristic al anului. În Q3, Apple a înregistrat venituri de 53,8 miliarde de dolari și un profit net trimestrial de 10,0 miliarde de dolari, comparativ cu venituri de 53,3 miliarde de dolari și profit net trimestrial de 11,5 miliarde de dolari, în trimestrul precedent.

Marja brută pentru Q3 a fost de 37,6 la sută, față de 38,3 la sută în trimestrul precedent, vânzările internaționale reprezentând 59 la sută din venituri. Apple a declarat, de asemenea, o plată trimestrială de dividende de 0,77 USD pe acțiune, plătibilă pe 15 august acționarilor înregistrați începând cu 12 august.

„Acesta a fost cel mai bun trimestru al nostru din iunie - determinat de veniturile record din Servicii, accelerarea creșterii în categoria Wearables, performanțele puternice ale iPad și Mac și îmbunătățirea semnificativă a tendințelor iPhone”, a declarat Tim Cook, CEO Apple.

„Aceste rezultate sunt promițătoare pentru toate segmentele noastre geografice și suntem foarte încrezători cu privire la ceea ce urmează. Bilanțul calendaristic 2019 va fi o perioadă interesantă, cu lansări majore pe toate platformele noastre, noi servicii și mai multe produse noi.”

„Performanța noastră s-a îmbunătățit semnificativ, în comparație cu luna martie, și a dus la un flux de numerar operațional puternic de 11,6 miliarde de dolari”, a declarat Luca Maestri, CFO Apple.

Pentru Q4, Apple are următoarele planuri:

• venituri cuprinse între 61 miliarde și 64 miliarde de dolari
• o marjă brută cuprinsă între 37,5% și 38,5%
• alte venituri / cheltuieli de 200 milioane USD
• cota de impozitare de aproximativ 16,5 la sută

About Author

ad-test-3