ad-test-0
ad-test-2

Un startup german redefinește banking-ul pentru generația Y

„Nu sunt toate băncile rele? Așa am crezut și noi, iar acum vrem să schimbăm asta!” Asta promit cei de la Tomorrow, cel mai nou startup din lumea banking-ului german. Fondat în Hamburg și cu doar două luni de activitate, Tomorrow setează deja noi standarde pentru giganții bancari din Germania, printr-un simplu angajament - va finanța în totalitate doar proiecte sustenabile, precum cele bazate pe energia regenerabilă sau agricultura organică.

Strategia vine în ajutor în special generației Y, tot mai preocupată de crearea unei schimbări reale pe termen lung în ceea ce privește un stil de viață eco-friendly. Pe măsură ce tendințele continuă să se îndrepte către sustenabilitate î n toate domeniile, de la industria alimentară la modă, și planurile de antreprenoriat ale milenialilor par să se meargă în aceeași direcție.

„Suntem o bancă pentru oameni care vor să schimbe lumea. Strategia noastră e să oferim un antidot pentru creditorii tradiționali, care sunt încă dispuși să finanțeze proiecte nocive, precum o nouă termocentrală sau expansiunea unui producător de alimente modificate genetic.”, declară Ines Nureldin, co-fondator Tomorrow GmbH.

Momentan, Tomorrow oferă conturi curente prin intermediul Solarisbank AG, un creditor din Berlin, care permite partenerilor să-i folosească licența bancară. Din planurile de extindere ale companiei, face parte și parteneriatul cu Visa Inc., pentru a oferi clienților carduri de plată. Pentru fiecare client nou, Visa Inc. - care deține o parte din Solarisbank - va finanța plantarea a 100 de copaci în Brazilia, pentru o perioadă limitată de timp.

Până acum, aplicația Tomorrow, disponibilă gratuit în Germania, a strâns peste 4,500 de utilizatori, însă datele arată o creștere viitoare de până la 1 milion de clienți în întreaga Europă, în următorii 3-5 ani.

Sursa: www.bloomberg.com

About Author

ad-test-3