ad-test-0
ad-test-2

Start-up-ul digital Baro.io primește finațare de la Fribourg Capital, pentru dezvoltare

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Fribourg Digital, noua divizie creată de fondul de investiții Fribourg Capital, a acordat o primă finanțare, de 80.000 de euro, start-up-ului Baro.io, companie specializată în automatizarea campaniilor de marketing digital. “După cum am anunțat atunci când am lansat această divizie, ținta investițiilor Fribourg Digital sunt companiile inovatoare, care au deja un produs dezvoltat măcar la stadiul MVP – Minimum Viable Product și care au atras utilizatori sau demonstrează că există piață pentru produsele lor. Credem că având în portofoliu Baro.io putem obține sinergii bune cu celelalte proiecte în care Fribourg Capital a mai investit precum SEO Monitor, Upswing sau Planable”, explică Dan Sturza, Managing Director la Fribourg Digital.

Baro.io a fost înființată în anul 2016 de tânărul antreprenor Teodor Scorpan, CEO al companiei, și francezul Axel Le Borgne, ce ocupă poziția de CTO în prezent. Tehnologia dezvoltată de Baro.io permite automatizarea întregului proces al unei campanii online pe Facebook (creare, gestionare, oprire, raportare), fapt care reduce volumul de muncă în departamentele de marketing. Printre clienții companiei se numără ejobs.ro, imobiliare.ro și Upswing. Baro.io a parcurs un program de accelerare în cadrul Spherik Accelerator din Cluj-Napoca, timp în care activitatea firmei a crescut de patru ori, de la 200 de campanii online procesate lunar până la aproape 800.

În afară de Baro.io care, iată, a atras o primă investiție, Planable, un proiect alumni, a fost acceptat în programul de accelerare Techstars, ediția ce are loc la Londra. Companiile eligibile pentru a primi investiție din partea Fribourg Digital sunt firme care dezvoltă tehnologie sau alte produse cu o componentă importantă tehnologică, cu o echipă de fondatori ce dovedește excelență antreprenorială, abilități complementare, cu membri care împărtășesc valori similare. Printre domeniile cu oportunități mari de selecție se numără tehnologiile de tip block-chain, fintech, inteligența artificială, algoritmi pentru machine learning, software și soluții integrate cloud-based (SaaS, PaaS și DaaS).

Fribourg Capital este un fond de private equity și venture capital cu sediul în București și operațiuni în Europa de Est și CSI, care are în portofoliu companii care activează în domenii precum IT&C, real estate, resurse naturale, producție industrială și agricultură. Departamentul Economic, economic@mediafax.ro

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.
ad-test-3