ad-test-0
ad-test-2

Proiectele România Start Up primesc finanțări de 477 de milioane de euro prin POCU

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Dezvoltării (MDRAPFE) a aprobat 169 de proiecte, în valoare de 477 de milioane de euro, pentru apelul de proiecte „România Start Up”, potrivit unui comunicat transmis joi de instituție.

Fodurile alocate pentru România Start Up au fost suplimentate, pentru ca proiectele admise în urma evaluării să aibă acces la finanțare din fonduri europene, informează Ministerul Dezvoltării. Prin crearea a 5.070 de IMM-uri și a cel puțin 10.400 de noi locuri de muncă, peste 50.000 de persoane (șomeri și/sau persoane inactive /angajați, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă) vor beneficia de sprijin în cadrul celor 169 de proiecte aprobate, se arată în comunicat. Lista proiectelor selectate este disponibilă pe site-ul www.fonduri-ue.ro, secțiunea POCU.

În acord cu prevederile Programului Operațional Capital Uman, activitățile eligibile în cadrul proiectelor admise urmăresc încurajarea antreprenorialului și a ocupării pe cont propriu, prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană, fiind structurate sub forma unei scheme de antreprenoriat (autorități publice locale, camere de comerț, furnizori de servicii de formare profesională continuă, organizații sindicale și patronale, asociații profesionale și ONG-uri).

Schema presupune parcurgerea a trei etape cadru de implementare, etape obligatorii în cadrul cărora administratorul schemei de antreprenoriat acordă subvenții în valoare de 40.000 euro/ plan de afaceri și se acordă numai întreprinderilor înființate de persoanele ale căror planuri de afaceri sunt aprobate. Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde de euro.

Programul stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând, astfel, investițiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007‐2013.

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.
ad-test-3