ad-test-0
ad-test-2

Oportunități de afaceri în 2013

Segmentarea în funcție de clienți, nișarea activității și stabilirea până la cele mai mici detalii a publicului țintă căruia vă adresați sunt esențiale pentru o investiție profitabilă în 2013.
Vom evidenția în cele ce urmează căteva dintre domeniile, care raportate la 2012, își mențin sau cresc importanța ca fundament în generarea unei afaceri de succes. În aceste domenii este esențial să identificați nișa în care puteți să atingeți excelența.

Vom începe cu investițiile în online. Reflectarea afacerilor în mediul online a creat o adevărată industrie de firme de consultanță și marketing, specialiști în social media, e-commerce sau dezvoltare de aplicații. În strânsă legătură, mediul mobile începe să ia amploare în România. Agricultura are un potențial extrem de ridicat în România, țara în care milioane de hectare (la propriu) zac nevalorificate. Pornind de la o mică moștenire și până la achiziționarea de terenuri agricole de suprafețe întinse, o afacere în domeniul agricol poate aduce mari satisfacții. De altfel, afacerile imobiliarele în general își mențin un randament crescut.

Turismul și eco-turismul iau amploare în România, valorificând potențialul natural existent și atrâgând atât vizitatori din țară, cât și din străinătate. Deși în zonele montate, de exemplu, putem identifica o infuzie de pensiuni turistice, o nișare corespunzătoare pe activități specifice (ex. turism medical) și promovarea adecvata pot conduce la profit cert. Rămânem în zonă și previzionăm o creștere a industriilor verzi. Fie că vorbim de regenerabile și valorificarea energiei solare, reciclare, curățătorii și spălătorii ecologice.

Pentru final, vă prezentăm câteva date legate de sectorul financiar astfel încât să cunoașteți îndeplin contextul în care vă veți desfășura activitatea ca să puteți lua cele mai bune decizii. Analiștii economici anticipează că tendința de depreciere a leului se va resimți în continuare, previziunile cele mai optimiste poziționând paritatea leului la finalul anului 2013 în jurul valorii de 4,5lei/euro. Cu toate acestea, în lipsa unei creșteri economice reale moneda națională va fi slăbită în continuare, iar la finalul anului s-ar putea situa la un nivel mai mare decât pragul maxim înregistrat în 2012, de 4,65 lei/euro. Potrivit BNR, creșterea economică pentru 2013 este estimată a fi lentă - de doar 1-2%. Iată cum au văzut trei specialiști recunoscuti meseriile viitorului, finantare si succesul in afaceri într-un interviu în exclusivitate acordat BusinessAge: Marius Ghenea, Dragoș Rouă și Silviu Hotăran despre afacerile viitorului, finanțare și succes.

***Oportunități de afaceri în 2013 este primul articol din secțiunea Start-up special.Centrul de resurse business Business Age dedică o categorie aparte a site-ului persoanelor care doresc să își dezvolte propria afacere. Prin articole documentate și consultanță din partea specialiștilor ne propunem să oferim răspuns la întrebările firești ale oricărui început de drum în business.

About Author

Ioana Amăriuței Popa's picture
Ioana Amăriuței Popa
Fost jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa si audio, Ioana Amariutei Popa este in prezent specialist in comunicare si isi imparte timpul intre pasiunile sale branding, social media si publicitate.
ad-test-3