ad-test-0
ad-test-2

Early Game Ventures finanțează RoboSelf, un startup românesc

RoboSelf Technology, un startup românesc ce dezvoltă o tehnologie de roboți software asistenți, anunță o rundă de finanțare în valoare de 200.000 euro condusă de fondul de capital de risc Early Game Ventures.

„Robotic Process Automation (RPA) schimbă modul în care profesioniștii din orice domeniu folosesc calculatorul. Roboții software rezolvă toate sarcinile repetitive mult mai rapid și mai eficient decât orice persoană, eliberând operatorul uman și dându-i libertate să se ocupe de alte lucruri care necesită creativitate și luarea de decizii.”, a declarat Răzvan Dinu, CEO RoboSelf.

„Dar RPA este o tehnologie complicată, accesibilă deocamdată doar companiilor mari, care pot aloca resurse și personal specializat în acest domeniu. RoboSelf permite utilizatorilor să interacționeze cu roboții software foarte ușor și intuitiv, folosind limbajul natural. RoboSelf traduce comenzile utilizatorilor în acțiuni executabile direct de către roboți RPA. Altfel spus, noi democratizam tehnologia RPA și o facem accesibilă oricui. De aceea viziunea noastră este ca fiecare om care lucrează la calculator sa aibă alături un robot software care să îl ajute cu toate sarcinile repetitive și consumatoare de timp.”, a adăugat acesta.

RoboSelf colaborează strâns cu gigantul UIPath, între cele două companii existând sinergii puternice.

„Am investit în echipa RoboSelf fiindcă vedem o oportunitate de piață enormă. RoboSelf construiește instrumente dedicate companiilor mici și mijlocii prin care acestea pot adopta tehnologia RPA rapid și simplu. Aceste companii își vor eficientiza sau chiar re-inventa procesele, vor economisi timp și vor scădea gradul de eroare umană din activitatea lor. RoboSelf simplifică și accelerează adopția RPA și face accesibilă la nivelul companiilor mici și mijlocii această tehnologie care va schimba lumea.”, a declarat Dan Calugareanu, Partner al Early Game Ventures.

About Author

ad-test-3