ad-test-0
ad-test-2

4 modalitati de a-ti valida ideea de business – ACUM!

Cum poti vedea daca ideea ta de afacere este una grozava doar pentru tine sau si pentru ceilalti, care sunt pregatiti sa iti cumpere serviciul sau produsul pe care il ai in minte?

Gasesti mai jos 4 modalitati prin care iti poti face un plan fara sa pierzi prea mult timp sau prea multi bani.

1. Alatura-te unei comunitati online. Ideile bune de business vin atunci cand rezolva frustrari - asa vei descoperi pentru ce solutii la problemele comunitatii poti fi platit. Ce are nevoie o anumita comunitate? Cu ce poti ajuta? Si cum poti face bani din asta? Sunt cateva dintre intrebarile la care trebuie sa gasesti raspuns. Poti adresa chiar tu intrebarile in mod public, vezi pareri si in functie de acestea contureaza-ti un posibil public tinta. Astfel, ai oportunitatea de a crea ceva cu adevarat valoros

2. Publica detalii despre ideea ta pe site-uri sau bloguri care au un public de tipul celui pe care il vizezi. Include link-uri de unde cititorii sa poata afla mai multe detalii despre solutia pe care o propui. Primele persoane care iti vor indica ca esti pe drumul cel bun, prin feedback-ul pe care ti-l vor oferi, vor reprezenta fundamentul comunitatii care se va contura in jurul serviciului sau produsului tau.

3. Reclama pe facebook. Asta presupune ca deja ai un site si un landing page convingator. Nu trebuie sa investesti foarte multi bani – practic ce faci este sa inviti o audienta foarte bine gandita si targetata sa descopere ideea pe care le-o propui. Si faci rost de baza de date pentru campanii ulterioare de marketing. Important este sa faci acest pas asa cum trebuie, pentru a nu pierde bani degeaba.

4. Beneficii pentru potentialii tai clienti – un concurs cu premii nisate si relevante pentru business-ul tau – nu de acel tip pe care toata lumea le doreste te vor ajuta sa consolidezi baza de date de potentiali clienti. 

Pentru a fi de succes in business trebuie sa gasesti solutii la probleme reale. Multi antreprenori sunt descurajati pentru ca ei considera ca au nevoie de mai mult timp, bani, experienta sau orice alta resursa. Secretul este sa lucrezi cu ceea ce ai si sa faci sa functioneze. ACUM. Validarea ideii te va ajuta sa depasesti anumite incertitudini si sa gasesti calea cea mai potrivita de a o pune in practica. Nu reprezinta un succes garantat, dar previne o cheltuiala nejustificata ce poate aparea atunci cand te arunci cu capul inainte fara sa studiezi piata, nevoile.  Imbunatateste ideea la fiecare pas si fii un antreprenor de succes!

About Author

Business Age
Business Age este centrul de resurse pentru sectorul business care oferă cititorilor informaţii din domenii precum marketing, mărci comunitare, PR şi publicitate, juridic, educaţie financiară, economie, antreprenoriat, afaceri online şi achiziţii publice.
ad-test-3