ad-test-0
ad-test-2

Șase proiecte românești se află pe lista Google a inovatorilor din Estul și Centrul Europei

Șase persoane și proiecte din România se află pe lista New Europe 100, rețeaua de persoane inovatoare din ECE, selectate de Google, Res Publica, Financial Times și Fondul Visegrad, precum și alte instituții din Europa Centrală și de Est. New Europe 100 are ca obiectiv construirea în regiune a unei rețele de inovatori, care să se sprijine reciproc și să stimuleze dezvoltarea. Pe lista anului 2017 se regăsesc șase lideri și echipe din România, cu proiecte și activități din domenii diverse, de la codare și securitate cibernetică la artă și realitate augmentată.

Nominalizații din România sunt: Cristiana Bogățeanu, Academia Inventează; Alin Chiriac, Adfaber.org; Sergiu Ardelean, Artivive; Florin Talpeş, Bitdefender BOX; Daniel Dines, uipath.com; Ana Maria Udriște, Avocatoo. “Ediția de anul acesta se axează pe ‘jocul de echipă’: pentru ca inovațiile să devină un motor durabil al creșterii în economia digitală, acestea trebuie să se bazeze pe rețele de contacte și cooperare regională.

Succesul regiunii noastre la scară globală poate fi consolidat prin coordonarea eforturilor tehnologice, prin partajarea de cunoștințe și experiențe, precum și prin promovarea intereselor Europei Centrale și de Est, ca regiune care stimulează inovațiile, cu un nivel ridicat de ambiții și deschidere față de întreprinzătorii care experimentează și îndrăznesc să își asume riscuri” – a declarat Marta Poślad, director Politici Publice & Relații Guvernamentale Google, Europa Centrală și de Est.

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.
ad-test-3