industria hoteliera

Tendințele din industria ospitalității ale celor mai mari companii hoteliere din lume. 

În cadrul Conferinței Internaționale de Investiții în Industria Hotelieră de la Universitatea din New York, liderii celor mai mari companii hoteliere din lume, inclusiv Marriott International, Hilton, Hyatt, IHG Hotels & Resorts și Accor, au discutat despre tendințele care vor modela viitorul călătoriilor. Aceste tendințe arată o industrie în plină transformare și adaptarea continuă a industriei la cerințele și așteptările clienților din întreaga lume.

Expansiunea mărcilor hoteliere datorită creșterii clasei de mijloc

O tendință majoră observată este extinderea mărcilor hoteliere în segmentele economice și premium. Branduri noi, precum Hilton's Spark, Marriott's Project Mid-T, IHG's Garner, Hyatt Studios și Accor's Handwritten Collection, țintesc călătorii și turiștii din clasa medie. Creșterea globală a clasei de mijloc este principalul motor al acestei expansiuni. CEO-ul Hilton, Christopher Nassetta, a subliniat că expansiunea clasei de mijloc vor susține creșterea industriei pe termen lung.Sébastien Bazin, CEO-ul Accor, a adăugat că populația globală a clasei de mijloc a crescut cu un miliard în ultimii 10 ani și este de așteptat să crească cu încă 1,3 miliarde în următorii 10 ani, mai ales din India, Mexic, America de Sud și Asia de Sud-Est. Prognoza de creștere a clasei de mijloc vine pe măsură ce companii precum Marriott achiziționează și dezvoltă branduri precum City Express în America Latină și Four Points Express în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

O altă tendință observată este persistența tarifelor ridicate pentru camerele de hotel. Deși segmentele economice oferă unele reduceri, rata dobânzilor ridicate limitează construcția de noi hoteluri, ceea ce duce la o ofertă limitată și la menținerea prețurilor ridicate. Christopher Nassetta, CEO al marelui lanț hotelier Hilton, a explicat că presiunea asupra prețurilor este rezultatul unei cereri mari și al unei oferte scăzute, iar această situație este de așteptat să continue în următorii ani. În timp ce, Elie Maalouf, CEO-ul IHG, a menționat că diversitatea mărcilor companiei sale, de la Avid și Garner la Regent și Six Senses, asigură o ofertă pentru toate bugetele și preferințele, subliniind că există opțiuni accesibile chiar și în perioadele de vârf.

Inteligența artificială și eficiența operațională în industria hotelieră

Tehnologia, în special inteligența artificială (AI), este esențială pentru a gestiona deficitul de forță de muncă și pentru a îmbunătăți eficiența operațională în hoteluri. Elie Maalouf a subliniat că utilizarea tehnologiei este crucială pentru administrarea eficientă a hotelurilor în contextul lipsei de personal. Mark Hoplamazian, CEO-ul Hyatt, a adăugat că inovarea tehnologică este necesară pentru a menține nivelurile actuale de ocupare și pentru a eficientiza diferitele operațiuni din hoteluri, inclusiv servicii de curățenie și catering. 

"Dacă nu folosiți tehnologia, nu veți putea administra aceste hoteluri în mod corespunzător", a spus Maalouf. Iar alți directori executivi de hoteluri au fost de acord că inovarea tehnologică este esențială pentru a face față deficitului de forță de muncă, care este puțin probabil să dispară prea curând.

Anul 2024 promite să fie unul al inovației și adaptării pentru industria hotelieră, cu accent pe personalizare, sustenabilitate și integrarea tehnologiilor avansate pentru a răspunde nevoilor oaspeților. Liderii din industrie sunt optimiști cu privire la aceste schimbări, anticipând o experiență hotelieră îmbunătățită și mai eficientă. Citește mai multe aici.

 

Sursa foto Shutterstock 

About Author