George Miloșan - Expert în geopolitică și geoeconomie

Marii investitori occidentali se retrag din acționariatul coloșilor chinezi.

Săptămâna trecută, bursa din Hong Kong  a anunțat că holdingul Berkshire Hathaway  (BH) - aparținând celebrului Warren Buffet, aflat pe podiumul miliardarilor lumii - și-a redus participarea pentru a treia oară, în compania chineză BYD. Alături de Tesla lui Elon Musk, BYD - despre care am mai scris pe site-ul nostru - este unul dintre cei mai importanți producători de autovehicule electrice la nivel mondial. 

O scurtă poveste de succes în sos chino-american

BH intrase în acționariatul BYD în 2008 achziționând 225 milioane de acțiuni ,,clasa H’’ - aproximativ 10% din capitalul grupului chinez, la vremea respectivă - achitând 230 milioane dolari. Investiția a avut un randament nebănuit nici măcar de marii guru americani ai predicțiilor economice. În 2022, valoarea acțiunilor crescuse de 20 de ori față de momentul inițial. Începând cu 2022, acțiunile au început să scadă ajungând astăzi la mai puțin de 70% din valoarea de acum doi ani. Precizez că BH nu este singurul investitor american din acționariatul BYD. Blackrock - marele holding cu sediul în Manhattan, New York City - are, de asemenea, o cotă semnificativă în capitalul grupului chinez. 

Ideea de a investi în BYD aparținea lui Charile Muger, legendarul președinte al BH, decedat în noiembrie anul trecut la aproape 100 de ani. Susținea în fața mai tinerilor săi colegi că ,,a fost cea mai bună idee pe care am materializat-o în timpul cât m-am aflat la conducerea holdingului lui Buffett’’. Și când te gândești că auzise de BYD - necunoscută practic în America în 2008 - de la un prieten american de origine chineză, Li Lu, fost lider al revoltei studențești din Piața Tiananmen (Beijing - 1989), fondatorul fondului Himalaya Capital.

În 2023, a început retragerea...

În februarie 2023, BH mai vânduse o parte din acțiunile BYD reducându-și cota de la 12,26 % la 11,87%. Acum, după a treia reducere, participarea BH este de 6,9%. Explicațiile privind manevrele BYD au două componente, de natură diferită. Pe de o parte, sunt expresia unei regândiri a strategiei de investiții a lui W. Buffett care - așa cum se întâmpla în anii 80 și 90 - s-a orientat din nou spre așa-numita old economy. În vizorul său au intrat marile societăți petroliere Chevron și Occidental Petroleum în care a investit masiv prin Berkshire Hathaway Energy - componentă a holdingului BH pe segmentul energetic. Nu s-a atins însă de cota BH în grupul Apple...

A doua componentă este legată de anunțul Comisiei Uniunii Europene privind creșterea tarifelor vamale pentru vehiculele electrice (EV) împortate din China, BYD ,,benficiind’’ de o taxă suplimentară de 17%. Măsura luată de UE - de protecție a propriei producții de EV - vine după o serie de manevre similare, dar mai agresive, luate de administrația de la Washington.

Noile tarife impuse de Uniune vor reprezenta un obstacol important în tentativa BYD de dominare a pieței europene în domeniu. Chiar și în aceste condiții, BYD își menține avantajul competitiv întrucât dispune de un avans tehnologic semnificativ în comparație cu producătorii europeni, iar costurile de producție sunt mai mici.

Scurtă concluzie

Reducerea participării BH în cadrul BYD, deși nesemnificativă în cifre absolute, atrage atenția asupra incertitudinilor legate de viitorul producției de mașini electrice (EV) în China și incidența acesteia asupre pieței globale. Probabil, expansiunea BYD în Europa va fi încetinită și cu siguranță va avea loc o schimbare de strategie din partea producătorului chinez pe piața vechiului continent. Avantajul tehnologic despre care scriam mai sus, capacitatea inovativă și costurile reduse vor fi cu ceritudine vectorii de acțiune în cadrul noii strategii. 

George Miloșan - Expert în geopolitică, geoeconomie, criminalitate organizată transfrontalieră și antiterorism, cu articole publicate în presa română și italiană.

About Author