Kevin Spacey

Kevin Spacey este în faliment. De la o avere estimată la 70 de milioane de dolari și cel mai bine plătit actor, el a ajuns la datorii și executări silite. 

Într-un interviu recent acordat lui Piers Morgan, pentru show-ul Piers Morgan Uncensored, celebrul actor Kevin Spacey a dezvăluit că nu mai are bani deloc. De fapt, a evitat la limită să declare faliment de mai multe ori și are datorii de milioane de dolari.

În interviu, Piers Morgan i-a pus lui Kevin Spacey o serie de întrebări directe despre situația sa financiară actuală:

Morgan: Te confrunți cu falimentul?

Spacey: Am reușit să-l evităm, cel puțin până astăzi.

Morgan: Câți bani mai ai?

Spacey: Niciunul… Încă am multe facturi de plătit.

Morgan: Ești de fapt în datorii?

Spacey: Da.

Morgan: Poți să-mi spui cât datorezi?

Spacey: Este o sumă considerabilă… Multe milioane.

La apogeul carierei sale, averea lui Kevin Spacey depășea 50 de milioane de dolari, ajungea până la 70 de milioane de dolari. În anii 1990 și 2000, Kevin Spacey a fost unul dintre cei mai iubiți și mai bine plătiți actori din lume. A câștigat primul său Oscar ca actor în rol secundar pentru filmul "The Usual Suspects" din 1995. Al doilea Oscar l-a câștigat în 1999 pentru cel mai bun actor, pentru "American Beauty". A jucat, de asemenea, în clasice precum "Se7en", "L.A. Confidential", "A Time to Kill" și "Horrible Bosses". Spacey a câștigat zeci de milioane de dolari din rolurile sale în filme. La apogeul carierei sale, în anii 2000, Kevin putea câștiga cu ușurință 10 milioane de dolari pentru a juca într-un film important și 5 milioane de dolari pentru un rol secundar.

Ulterior, a câștigat o altă avere de la Netflix. Conform legendelor, atunci când compania trimitea în principal DVD-uri prin poștă, a dorit să intre în jocul conținutului original. Executivii de la Netflix s-au uitat la datele de utilizare ale companiei și au descoperit că utilizatorii celebrei rețele de streaming preferau dramele politice, filmele cu Kevin Spacey și filmele regizate de David Fincher. Așadar, Netflix i-a angajat pe amândoi pentru a crea o versiune americană a unui thriller politic britanic numit "House of Cards".

Problemele lui Kevin Spacey

În 2018, cariera lui Kevin Spacey a suferit un declin după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Acestea au avut un impact devastator asupra vieții și carierei sale, și chiar dacă a fost achitat de către tribunal, a devenit persona non grata la Hollywood iar cheltuielile legate de procese l-au adus în faliment. Cel mai rău lucru pentru finanțele lui Spacey a fost nu numai că a fost concediat de la "House of Cards", unde câștiga 20 de milioane de dolari pe sezon, dar a fost și dat în judecată de compania de producție a show-ului, Media Rights Capital (MRC). Aceasta l-a dat în judecată după ce s-a dezvăluit că Spacey ar fi avut un comportament nepotrivit pe platoul de filmare. În proces, MRC l-a acuzat pe Kevin Spacey că a încălcat prevederile contractuale care stabileau standardele de comportament la locul de muncă. În noiembrie 2021, Spacey a fost condamnat să plătească către MRC 31 de milioane de dolari în daune, sumă care a fost menținută și în august 2022, la apel. Suma a crescut ulterior la 34 de milioane de dolari, cu dobânzi și penalități. Într-o întorsătură surprinzătoare, în februarie 2024, compania Media Rights Capital a fost de acord să ierte datoria în schimbul mărturiei lui Spacey în favoarea companiei de producție într-un alt proces de 150 de milioane de dolari împotriva companiilor de asigurări ale show-ului.

Drept urmare, ultimii șase ani au fost dificili pentru Kevin Spacey. Reputația sa și cariera sa au fost distruse. Banii lui au dispărut în procese iar în interviul acordat recent lui Piers Morgan, Kevin spune că vila sa de 6 milioane de dolari din Baltimore a fost executată silit și va fi scoasă la licitație. El susține că se va întoarce acolo în curând pentru a-și împacheta toate bunurile și nu știe unde va locui în continuare. Citește mai multe aici

Sursa foto Shutterstock 

About Author