ad-test-0
ad-test-2

Video Marketing pe Instagram – 5 sfaturi utile pentru începători

De când a fost achiziționat de Facebook, Instagram a devenit o alegere tot mai populară pentru promovarea diferitelor branduri, fiind luat în considerare din ce în ce mai des de către advertiseri.

Cu peste 700,000 de utilizatori activi lunar, în România, platforma a devenit un loc ideal pentru marketeri din industriile țării. Business-uri antreprenoriale și corporații globale deopotrivă, apelează la Instagram pentru a-și promova produsele și serviciile, având un succes uriaș.

În timp ce imaginile, adică cel mai utilizat tip de conținut de pe Instagram, funcționează excelent pentru prezentarea unui business, potențialul conținutului video nu trebuie trecut cu vederea. O strategie solidă devideo marketing duce la o creștere semnificativă în materie de reach, engagement sau brand awareness.

Vrei să știi cum poți dezvolta o strategie video de succes? Iată câteva sfaturi:

1. Setează-ți un obiectiv

Înainte de a te apuca de filmat, e esențial să știi care este obiectivul videoclipului tău. Vrei mai mulți followeri? Dorești ca mai mulți oameni să îți viziteze site-ul sau pur și simplu vrei să îți păstrezi audiența interesată, vorbind despre brandul tau?
Aceste obiective se vor reflecta în modul în care filmezi și editezi videoclipuri, precum și în descrierea sa.

2. Fii rapid

Deși Instagram permite uploadarea de video-uri de până la 60 de secunde, e important să știi că userii de pe Instagram au un „attention span” destul de mic. Astfel, trebuie să fii sigur că le vei atrage atenția încă din primele secunde.
Cel mai simplu mod prin care poți face asta este să începi cu o scenă convingătoare, ori cu un text care atrage atenția. Având în vedere că video-urile de pe Instagram sunt afișate fără sunet, în mod automat, textul îți permite să transmiți din prima mesajul, chiar daca utilizatorii vor activa sau nu sunetul.

Dacă alegi să folosești text, e important să îl păstrezi cât mai scurt.

3. Stabilește un scenariu

Înainte de a începe filmarea, îți va fi util să pui pe hârtie un mic script, prin care să poți indica un curs al acțiunii fiecărei persoane implicate.
Scriptul ar trebui să includă atât indicații scenice, cât și liniile de dialog sau chiar replicile complete, dacă este cazul.

4. Editează!

Poți filma și edita videoclipul direct din Instagram, dar dacă dorești alte opțiuni de editare mai profesionale, poți utiliza tool-uri externe de editare video.

5. Folosește hashtag-uri

Utilizarea hashtag-urilor este un mod dovedit prin care poți crește rezultatele conținutului video din Instagram. Folosește hashtag-uri relevante pentru a atrage noi spectatori.

Foto: socialproof.xyz

About Author

ad-test-3