ad-test-0
ad-test-2

"Viziunea clara asupra investitiei este vitala"

Carte de vizita

Nume si prenume: Cristina Floria

Functia: Specialist Programe de Finantare la Open Consulting

Studii: Universitatea Al. I Cuza – Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor  - Marketing

Cristina Floria este specialistul in programe de finantare care mai intai a decis sa isi formeze abilitati in marketing, PR si resurse umane. Este la curent cu schimbarile din domeniul care da batai de cap multor aplicanti la programe de finantare si cauta solutii pentru fiecare in parte.

Despre complicatii, temeri, planuri pe 2012 in acest domeniu ne povesteste Cristina Floria.

BusinessAge: De-a lungul timpului ai acumulat experienta in domenii precum marketing, PR, ai urmat un master pe managementul resurselor umane. De ce ai poposit pe plan profesional tocmai la consultanta de afaceri si management de proiect?

Cristina Floria: Experienta mea din toate aceste domenii este in stransa legatura cu ceea ce fac acum la firma de consultanta. Consider ca un consultant trebuie sa aiba cunostinte vaste din domeniile conexe activitatii pe care o desfasoara pentru a avea o imagine de ansamblu dar si de detaliu asupra unei afaceri şi a mecanismului său de funcţionare.

BusinessAge: Care este cea mai complicata parte, in viziunea clientilor tai, din procesul de accesare a unei finantari?  

C.F.: Cea mai complicata parte o reprezinta implementarea investitiei. Acest lucru se intampla din cauza lipsei de informatii a acestora si a ideilor preconcepute cu privire la accesarea fondurilor europene. De aceea noi ca si firma de consultanta suntem alaturi de clientii nostri pe parcursul intregului ciclu de viata al proiectului. Impreuna cu acestia formam o echipa: de la conturarea ideii de investitie, planificarea atenta a activitatilor, alocarea riguroasa a resurselor, implementare si pana la inaugurarea investitiei.

BusinessAge: Care sunt cele mai importante trei lucruri care ar trebui sa le stie o persoana inainte de a accesa fonduri? 

C.F.:  In primul rand, trebuie sa aiba o viziune foarte clara cu privire la investitia pe care doreste sa o realizeze.

 In al doilea rand, trebuie sa stie care sunt sursele proprii de finanţare a investiţiei pe care se poate baza. Si poate cel mai important lucru este ca inainte de a pleca la drum se apeleze la o firma de consultanta pentru o discutie in urma careia va avea toate informatiile de care are nevoie si implicit identificarea celor mai bune solutii pentru afacerea pe care o detine.

BusinessAge: Care sunt temerile oamenilor cu privire la accesarea fondurilor in momentul in care apeleaza la serviciile companiei pe care o reprezinti ?

C.F.: Temerile sunt strans legate de birocratia excesiva precum si de durata mare de timp dintre momentul depunerii cererii de finantare si momentul primirii raspunsului, de durata mare a procedurilor de contractare si intarzierile foarte mari in rambursarea transelor de bani cheltuiti de catre cei care deruleaza proiecte.

BusinessAge: Ce noutati aduce anul 2012 in accesarea fondurilor?

C.F.: Anul 2012 va aduce relansarea unor programe de finantare. O veste foarte importanta pentru clientii nostri este faptul ca din 2012 TVA devine cheltuială eligibilă în proiectele europene. De asemenea, exista posibilitatea ca procentul de co-finantare nerambursabila sa creasca pentru unele programe. Odata cu infiintarea Ministerul Afacerilor Europene speram intr-o accelerare a procesului de analiza a cererilor de finantare depuse precum si a celui de ramursare a cheltuielilor efectuate. Toate noutatile si informatiile cu privire la accesarea fondurilor pot fi urmarite pe pagina noastra de internet www.openconsulting.ro.

BusinessAge: Esti foarte discreta in prezenta ta in mediul online. Cum e specialistul in programe de finantare, Cristina Floria, in afara programului de lucru?

C.F..: In afara programului de lucru timpul meu il dedic prietenilor si familiei. Timpul petrecul alaturi de ei inseamna distractie, calatorii, relaxare si vise, intr-un cuvant amintiri. Acestea se regasesc in povestea fiecarui magnet de frigider din colectia mea. Sunt un colectionar de amintiri frumoase.

BusinessAge: Daca ai avea o saptamana libera, fara telefon si internet, cum ai petrece-o?

C.F.: Cu siguranta as petrece-o vizitand unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii, Barcelona, impreuna cu prietenii.

BusinessAge: Continua propozitia :”Esti o persoana de succes atunci cand….”

C.F..:…. ai cu cine sa impartasesti succesul.

About Author

Business Age
Business Age este centrul de resurse pentru sectorul business care oferă cititorilor informaţii din domenii precum marketing, mărci comunitare, PR şi publicitate, juridic, educaţie financiară, economie, antreprenoriat, afaceri online şi achiziţii publice.
ad-test-3