ad-test-0
ad-test-2

"Eu nu am descoperit reteta succesului"

Carte de vizita

Nume si prenume: Botnarenco Alice
Functia: Fondator Femei in Afaceri si Proprietar Rent a Car Kapitolium
Studii: Universitatea Romano - Americana

Alice Botnarenco este tanara care inca de la 23 de ani conduce o afacere ce, in ochii multora, e mai mult pentru barbati. A decis sa lupte cu criza economica punand accent pe networking si promovand femeile de afaceri din Romania. Are succes in ceea ce face, desi ne-a marturisit ca nu a descoperit reteta succesului.

BusinessAge: In ultimii ani se promoveaza foarte mult ideea de antreprenoriat in randul tinerilor. Care sunt, in opinia ta, cele mai importante trei aspecte de care trebuie sa tina cont un tanar inainte de a incerca sa fie antreprenor?
Alice Botnarenco: In opinia mea cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba un tanar antreprenor sunt: viziune, educatie si un buget de care sa dispuna. In plus, ideal ar fi sa avem ceva experienta in domeniul in care dorim sa activam sau sa ne gasim un  mentor.
 
B.A.: Ce greutati ai intampinat tu la inceput de business si cum le-ai depasit?
A.B.: Au fost provocari, nu le consider greutati; atunci cand esti tanar ai foarte multa energie, iei lucrurile mai usor si esti dispus sa le rezolvi. Am inceput cu resurse financiare limitate, dar am gasit solutii sa promovez business-ul, sa obtin  increderea clientilor si, mai ales, sa ofer servicii ireprosabile.
 
B.A.:Unii spun ca reteta succesului nu exista. Tu ce crezi?
A.B.: Eu nu am descoperit-o! Reteta mea este sa faci ce stii tu cel mai bine si ce ti se potriveste. Sa fii curajos, perseverent, sa crezi in ceea ce faci atat de mult incat sa nu renunti, sa stii sa iti asumi riscuri, sa ai grija de clientii si de angajatii tai.
B.A.: In ce masura echipa participa la construirea succesului si ce tip de cultura organizationala promovezi?
A.B.: Fara echipa nu exista succes. Daca stii sa iti alegi oamenii, ai toate sansele sa reusesti, este foarte important ca echipa sa aiba acelasi set de valori si de obiective la fel ca tine.
 
B.A.: Care a fost cea mai mare provocare care ti s-a ivit de cand activezi in domeniul business?
A.B.: Una dintre provocari este legata de faptul ca am un business intr-un domeniu al barbatilor, ma refer la domeniul auto. Cealalta provocare este dezvoltarea comunitatii Femei in Afaceri la nivel national si international.
 
B.A.: Ai organizat evenimente de socializare cu ONG-ul “Femei in Afaceri”. Consideri ca networkingul ne influenteaza capacitatea de a depasi criza economica?
A.B.: Da, organizez de 2 ani evenimente de business networking dedicate femeilor din mediul de afaceri romanesc. Consider ca networkingul ne ajuta sa ne dezvoltam prin faptul ca la astfel de evenimente ne promovam afacerile, relationam si dezvoltam parteneriate si chiar incheiem contracte. In concluzie,  networkingul ar putea fi o solutie de a depasi criza economica, acest lucru putand fi observat in ultimii 2 ani. 
 
B.A.: Ce evenimente pregateste “Femei in Afaceri” pentru urmatoarele luni?
A.B.: Pe langa proiectul Meet the WOMAN! care se desfasoara o data la doua saptamani, marti, incepand cu ora 18:30, la Capital Plaza Hotel din Bucuresti si aduce in prim plan o invitata din mediul de afaceri romanesc,  pregatim un alt concept de eveniment intitulat Meet the BUSINESS!, proiect care se adreseaza afacerilor din Romania conduse de femei. Mai multe informatii, veti gasi pe site-ul nostru, www.femei-in-afaceri.ro

B.A.: Care ar fi cinci atribute ale networkingului de succes pentru un om de business?
A.B.: Atentie, comunicare eficienta, concizie, atitudine profesionista si carti de vizita.

B.A.: Ti se ofera ocazia sa schimbi trei lucruri la mediul business din Romania. Care ar fi acelea?
A.B.: Primul lucru care imi vine in minte acum este acela ca imi doresc sa se puna accent pe competenta si competitivitate… Mai departe se intelege ce vreau sa spun.

B.A.: Continua propozitia: ”O afacere este de succes…”
A.B.: … atunci cand ti se valideaza experienta si serviciile printr-o formulare de genul: “Felicitari! Faci o treaba extraordinara!”

 

About Author

Business Age
Business Age este centrul de resurse pentru sectorul business care oferă cititorilor informaţii din domenii precum marketing, mărci comunitare, PR şi publicitate, juridic, educaţie financiară, economie, antreprenoriat, afaceri online şi achiziţii publice.
ad-test-3