ad-test-0
ad-test-2

Andy Szekely-"Serile AS"

In perioada 8-11 mai 2012, Business Days impreuna cu Andy Szekely lanseaza turneul aniversar 10 ani de microevenimente, “Serile AS”. Scopul acestor evenimente este ca pe durata a 4 ore (intre orele 18:00 si 22:00) sa ajute la formarea spiritului antreprenorial printr-un interesant program motivational bazat pe invatare dupa exemple concrete de success.
Pentru a va acorda mai multe detalii, Andy ne-a raspuns la cateva intrebari:

Business Days: Ce este proiectul "Serile AS"? Ce ai avut in minte in clipa in care ai lansat acest proiect si cum a evoluat el pana acum?

Andy Szekely: Am pornit cu cativa oameni interesa?i de ceea ce faceam, pentru care am creat acest concept de program unde oamenii puteau participa la proiect seara, dupa programul normal de munca. Aici ei veneau in mare parte pentru networking si pentru a invata aplicabilitatea conceptelor pe care le dezvoltam. Am inceput intr-o seara de miercuri, de unde si sloganul initial: “Daca e miercuri, e Serile AS!”. Ulterior, am constatat cu bucurie ca numarul de participant incepea sa creasca din ce in ce mai repede – am inceput cu aproximativ 10 persoane, apoi am ajuns la 30…40 si foarte curand aveam in medie 100 de participanti la eveniment. Deja nu mai erau simple intalniri, ci evenimente care presupuneau deja o logistica si o organizare complexa. Au urmat apoi cereri pentru a organiza aveste intalniri si in alte orase din tara, ceea ce m-a bucurat enorm. In ultimii trei ani, am organizat evenimentele in cele patru orase (Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti), sub forma de turneu, astfel ajungand la forma actual a intalnirilor.

Business Days: Ce se invata la "Serile AS"? Cui se adreseaza aceste microevenimente? De ce merita sa participe cineva la aceste evenimente? Cum se justifica investitia?

Andy Szekely: Serile AS sunt de departe evenimentele cu cel mai bun raport calitate-pret pe care le organizez, pentru ca participantii beneficiaza de cele mai bune informatii pe care le detin eu intr-un timp relative scurt, de 3-4 ore. De la eveniment, oamenii pleaca cu lucruri clare, concrete si…nu putine! Pentru mine este absolut esential sa ofer valoarea maxim posibila in 4 ore, de aceea crezul meu e simplu: “Cand valoare generezi, oportunitati creezi”... Ma bucura mult cand vad ca participantii doresc ulterior sa afle mai multe si se intereseaza singuri de alte produse marca Andy Szekely. In toti cei 15 ani de cariera am facut la fel: am venit pe scena, am prezentat ce stiu si e valoros pentru oameni si apoi am avut solicitari.

In fiecare turneu aleg cate o tema, iar acum aceasta va fi “Prosperitatea” , iar pe care le abordez sunt cele 3 domenii absolut esentiale pentru maturizarea unui om:

•    Mentalitatea prosperitatii - pana la nivelul la care devii un om bogat
•    Cunoasterea valorii personale - pana la nivelul la care devii un brand
•   Capacitatea de a face networking pana la nivelul la care devii lider de comunitate

Dorinta mea este ca un eveniment marca AS sa insemne doua lucruri:
•    primesti in 4 ore o imagine completa, cu TOATE componentele necesare succesului in domeniul respectiv
•    pleci cu lectia invatata - adica stii exact ce sa faci in urmatoarele 30 de zile - motiv pentru care primesti si un instrument de lucru foarte clar, chiar la conferinta

Spun ca am aceasta dorinta pentru ca atunci cand intreb participantii la cursuri ce anume le place la acest mod de a face prezentari, aud mereu acelasi feedback: acela ca afla concepte complicate si filozofice care sunt simplificate la conferinta, pana cand devin practice si usor de aplicat, fara sa se piarda esenta.

Business Days: Cine este Andy Szekely? Cum a evoluat el ca profesionist si mai ales care sunt zonele lui de expertiza?

Andy Szekely: Pasionat de psihologia succesului aplicata in comportamentul zilnic, am inceput sa studiez acest domeniu acum 20 de ani, iar de 15 l-am transformat si in profesie. Am inceput din frustrare: nu imi placea ce invat la scoala (contabilitate), nu eram deloc un bun comunicator, aveam o stima de sine scazuta si performan?a slaba la scoala.

As spune ca am fost un membru al comunitatii pe care o serveam, pentru ca primii mei clienti aveau exact acelasi profil, insa in urma unor cursuri pe care initial le-am organizat impreuna cu traineri straini am vazut rezultate foarte repede.

Prima etapa a carierei mele a fost legata de organizarea de conferin?e cu specialisti pe care ii aduceam din afara - probabil peste 40 de experti care apoi au fost invitati in Romania si de alte organizatii interesate de educatie.

Urmatoarea etapa a fost marcata de primele cursuri in care eram vioara intai, pornind de la 10-15 participanti, ?i ajungand la sali mari cu sute de participanti

In paralel, am scris cateva sute de articole si patru carti, lucru care m-a ajutat sa creez o relatie online cu cateva zeci de mii de oameni - multi dintre ei nu m-au cunoscut niciodata personal, dar mi-au scris si mi-au multumit pentru micile sau marile schimbari pe care am reusit sa le produc in viata lor, iar aceste marturii spontane sunt ca niste borne care imi spun ca sunt pe drumul cel bun.

O alta etapa importanta pentru mine a fost prezenta mea ca speaker in afara tarii (in 7 tari europene, in China si Canada), ocazie cu care am putut sa vad diferentele intre culture, ceea ce a constituit o experienta de crestere personala extraordinara pentru mine.

Business Days: De ce ai ales sa inviti si antreprenori de succes la acest turneu? Ce ii vei intreba? De ce?

Andy Szekely: Ce intrebare buna! Raspunsul e simplu: pentru ca am descoperit un lucru foarte interesant in ultimii 2 ani:  cea mai buna metoda de dezvoltare personala este sa inveti de la cei care au reusit. Punct! Garantez asta, pentru ca am vazut cum se intampla acest lucru de nenumarate ori. A citi carti sau a urmari filmulete motivationale pe internet sunt metode foarte bune dar nu sunt suficiente. Cand te afli in prezenta unui om care a reusit, acesta iti transmite nu doar metodele ci si increderea ca poti si tu sa reusesti.

In ultimii doi ani am intervievat peste 20 de antreprenori si oameni de succes. Starea pe care o am la finalul unui interviu este excelenta: sunt entuziast, increzator, bucuros ca stiu ce sa aplic si cum sa aplic din respectiva intalnire. Interviurile mele sunt pragmatice si la obiect pentru ca anii in care am invatat sa pun intrebari ma ajuta sa aduc raspunsurile in concret.

Participantii la acest eveniment vor pleca acasa motivati si inspirati de cel pe care il voi intervieva pe scena. In plus, vor pleca informati ca sa stie ce sa faca concret.

Ii multumim lui Andy pentru timpul acordat echipei noastre si pentru informatiile relevante pe care ni le-a oferit. Noi va invitam sa luati parte la turneul aniversar al lui Andy, 10 ani de Serile AS si sa aveti parte de o experienta motivanta si cu multa aplicabilitate practica, asa cum ne promite Andy Szekely!

About Author

Business Age
Business Age este centrul de resurse pentru sectorul business care oferă cititorilor informaţii din domenii precum marketing, mărci comunitare, PR şi publicitate, juridic, educaţie financiară, economie, antreprenoriat, afaceri online şi achiziţii publice.
ad-test-3