ad-test-0
ad-test-2

Hour of Code revine în 2016 – Programarea este accesibilă tuturor!

Hour of Code (Ora de Programare), evenimentul de educație cu cea mai mare amploare internațională dedicat programării, dă startul celei de-a treia ediții în România, în săptămâna 5 – 11 decembrie.

Timp de șapte zile, în toată țara vor fi organizate evenimente Hour of Code în școli, licee, universități și companii. Oricine poate fi gazda unui eveniment Hour of Code, organizatorul având nevoie doar de un calculator conectat la internet. Programarea este accesibilă oricărei persoane cu vârsta cuprinsă între 4 și 104 ani, iar cei care nu au cunoștințe în domeniu pot să descopere pasiunea pentru tehnologie. Tutorialele Hour of Code sunt disponibile gratuit pe ro.code.org și pot fi accesate oricând, individual sau sub îndrumarea unui coordonator.

Programul Hour of Code se desfășoară în peste 180 de țări din toată lumea și a fost tradus în peste 40 de limbi. Acesta oferă gratuit resursele necesare pentru oricine își dorește să învețe să programeze. Până în prezent, 400.000 de români s-au înscris și au participat la evenimente Hour of Code în săptămâna dedicată programării în cele două ediții precedente.

”Pentru mulți elevi din Romania informatica se rezumă la cursuri de Pascal sau C++ pentru că doar la atât sunt expusi.

Sperăm că Hour of Code o să dea șansa cât mai multor copii, și nu numai, să afle mai multe despre secretele programării. Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, iar mediul digital a evoluat dincolo de știința programării: astăzi vorbim despre un domeniu ce stă sub semnul inovației, și care influențează toate celelalte domenii din jurul său.”, declară Alin Chiriac, Fondator & CEO ADFABER.org.

Anul acesta coordonatorul național al evenimentului, Adfaber.org, invită toate companiile să devină organizatori și să transforme evenimentul într-unul de responsabilitate socială deschizând ușile către copiii din medii defavorizare. Companiile pot de asemenea să transforme Hour of Code intr-un eveniment de comunicare interna prin care angajatii pot parcurge alaturi de copii lor o ora de programare. Fiecare eveniment se înregistrează pe hourofcode.com/ro/ro iar Adfaber.org,oferă tot suportul necesar pentru organizarea evenimentului în fiecare companie.

Hour of Code este susținut de cele mai importante nume ale tehnologiei mondiale.

Coordonat de asociația ADFABER, în România, evenimentul este oferit de Bitdefender, Digi24, Google, Metro Systems, Radio 21, Strategad, UPC, Visma, Wall-Street, care s-au alăturat organizațiilor, instituțiilor, susținătorilor, profesorilor și elevilor în efortul comun de promovare a tehnologiei în școlile și liceele din România.

Campania este ajutată și de implicarea celor mai influenți bloggeri, vloggeri, dar și a unora dintre cele mai sonore nume din industria muzicală românească - Smiley, Călin Goia, Florin Ristei, Andreea Bănică, What's UP, Adda, Florin Grozea, Raluka, Liviu Teodorescu. Lista partenerilor este în curs de actualizare pe ro.code.org/about/partners.

Notă către editori

Despre code.org

Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în școli, ca și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alături de sănătate și mediu.

About Author

Business Age
Business Age este centrul de resurse pentru sectorul business care oferă cititorilor informaţii din domenii precum marketing, mărci comunitare, PR şi publicitate, juridic, educaţie financiară, economie, antreprenoriat, afaceri online şi achiziţii publice.
ad-test-3