ad-test-0
ad-test-2

Primul SUV al Rolls-Royce, Cullinan, costă 325.000 de dolari

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Numit după cel mai mare diamant descoperit până acum, Cullinan este primul model SUV al companiei Rolls-Royce, iar prețul de 325.000 de dolari depășește cu mult modelul Lambourghini Urus de 200.000 de dolari și modelul Bentley - Bentayga V8 în valoare de 200.000 de dolari, relatează Bloomberg.

Compania producătoare estimează că în SUA se vor vinde cele mai multe mașini, pe locul doi fiind China, iar vânzările anticipate sunt de așteptat să includă între 20% și 30% comenzi personalizate, ceea ce face ca prețul să fie extrem de ridicat. Se va aplica, de asemenea, impozitul pe combustibil, estimat la aproximativ 5.000 de dolari, iar livrările vor începe la începutul anului viitor, relatează Bloomberg.

Transmisia complet nouă, tracțiunea integrală și sistemul de direcție pe toate roțile sunt standard. Cullinan are propulsor V12, 6,75 litri twin-turbo, care oferă 571 și 850Nm, reușind să atingă o viteză maximă de 250 de km/h. Același tip de motor a fost instalat și pe modelele Phantom, care împărtășește, de asemenea, platforma SUV de aluminiu-intensivă. De asemenea, Rolls-Royce Cullinan are o lungime (ampatament) de 5,34 metri, o lăţime de 2,16 metri, o înălţime de 1,83 metri şi cântăreşte 2,66 tone.

Rolls-Royce a realizat, de asemenea, un volan nou, mai mic și mai gros pentru Cullinan, îmbogățit cu un afișaj heads-up de înaltă rezoluție și cu toată tehnologia așteptată: viziune de noapte, inclusiv alerte de zi și noapte și avertizare pietonală, un asistent de vigilență care ajută la evitarea somnolenței, un sistem de parcare cu patru camere, cu vedere panoramică și vedere spre elicopter, cruise control activ, nenumărate sisteme de evitare a accidentelor, Wi-Fi și sistemele standard de navigație și divertisment.

Compania precizează că datorită noului său model SUV vânzările mărcii ar putea să crească de la 4.000 la 6.000 de mașini pe an.

Bianca Ciocotisan, bianca.ciocotisan@mediafax.ro

About Author

Business Age
Business Age este centrul de resurse pentru sectorul business care oferă cititorilor informaţii din domenii precum marketing, mărci comunitare, PR şi publicitate, juridic, educaţie financiară, economie, antreprenoriat, afaceri online şi achiziţii publice.
ad-test-3