ad-test-0
ad-test-2

Formula lui Jeff Bezos pentru idei geniale – cum gândește cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos este, în prezent, cea mai bogată persoană din lume. Cu o avere evaluată la 121 de miliarde de dolari, este clar că fondatorul Amazon și Blue Origin nu a ajuns aici fără un talent impresionant de a identifica și investi în idei game-changing.

Conform Forbes, iată cum arată procesul prin care Bezos decide să susțină o nouă inițiativă. Indiciu – trebuie neapărat să fie o idee unică.

"Trebuie să găsim o idee diferențiată. Nu poate fi o ofertă de tip „me too”. Suntem responsabili pentru afaceri foarte mari pe care le-am construit în timp îndelungat, și nu ne putem permite să investim prea multă energie într-o idee care, chiar și dacă are succes, va fi la nivel prea mic. Ideile noastre trebuie să aibă, întotdeauna, un randament bun din punct de vedere al capitalului generat”, explică Bezos.

Potrivit lui Bezos, care deține, la momentul actual, și Washington Post, odată ce ai succes, e important să nu te odihnești. Pentru Bezos, un an încheiat cu succes a fost deja bine pus la punct cu trei ani înainte, iar el lucrează deja la viitor.
După ce ai găsit ideea, sfaturile lui Bezos sunt simple – lucrează cu oamenii potriviți, fii deschis să înveți orice și fii gata pentru un joc lung. Experți talentați, mentalitate de începător și gândire pe termen lung – aceasta e formula celui mai bogat om din lume pentru succes.

About Author

ad-test-3