ad-test-0
ad-test-2

Studiu: Firmele de construcții și comerț alimentar, cele mai expuse la riscul de faliment în 2017

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Firmele din domeniul construcțiilor, urmate de cele din comerțul alimentar și transporturi se numără printre cele riscau falimentul la finalul anului 2016, potrivit unui studiu realizat de KeysFin, furnizor de informații de afaceri.

Potrivit datelor KeysFin, dintre cele 5.929 de firme care se aflau în procedură de faliment la sfârșitului anului, cele mai multe erau în sectorul construcţiilor, urmate de cele din comerţul alimentar şi transporturi.

„Chiar dacă banii circulă mai repede în comerţ şi stocurile sunt mai mici, concurenţa rămâne acerbă. Datele statistice arată că cele mai multe firme aflate în faliment la sfârşitul anului trecut erau unităţi mici, SRL-uri cu un singur spaţiu comercial, cu un volum de activitate redus, magazinele de cartier”, explică analiştii KeysFin.

Potrivit statisticii KeysFin, cele mai multe societăţi comerciale care ajung în procedură de faliment au, în medie, între șapte şi nouă ani de activitate.

Informaţiile fac parte din barometrul privind starea business-ului românesc, un proiect dezvoltat de KeysFin prin analiza datelor financiare privind societăţile comerciale şi PFA-urile active din Romania.

KeysFin oferă servicii de informații şi credit management dedicate mediului de afaceri, de la rapoarte de credit, monitorizare, analiza competiţiei, la studii şi analize de sector.

Anca Olteanu, anca.olteanu@mediafax.ro

ad-test-3