ad-test-0
ad-test-2

România ocupă penultimul loc în UE în funcție de ponderea companiilor cu ritm rapid de creștere

Doar 2,3% din companiile din România au un ritm rapid de creștere, țara ocupând penultimul loc în Uniunea Europeană, la polul opus fiind Irlanda și Malta, potrivit unui raport publicat joi de Eurostat, pe baza datelor din 2015. O companie are o evoluție rapidă dacă ritmul mediu de creștere al numărului de angajați depășește 10% pe o perioadă de trei ani, fiind luate în considerare doar companiile cu cel puțin 10 angajați la începutul acestei perioade.

Companiile cu un ritm rapid de creștere contribuie la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă, se arată în comunicatul Eurostat. În 2015, 158.000 de companii din Uniunea Europeană au avut un ritm rapid de creștere, adică 9,9% din companiile active cu cel puțin 10 angajați.

Aceste companii au 13,5 milioane de angajați. Cele mai mari ponderi ale companiilor cu creșteri rapide sunt în Irlanda (14,9%), Malta (13,7%) și Ungaria (12,5%). Cele mai mici ponderi sunt în Cipru (2,2% în 2014), România (2,3%), Grecia (6%) și Austria (6,5%). Bulgaria se află peste media de 9,9% a UE, în timp de Luxemburg, Franța și Belgia se situează sub medie. România (5,9%) se află pe ultimele locuri și în funcție de procentul angajaților din companiile cu ritm rapid de creștere. În Irlanda, Ungaria și Portugalia, aproape unu din cinci angajați lucra într-o astfel de companiei, în 2015.

ad-test-3