ad-test-0
ad-test-2

O fabrică ce va furniza componente auto în Germania va fi deschisă la Calafat

CRAIOVA (MEDIAFAX) - O fabrică ce va furniza componente auto unor firme din industria de profil din Germania va fi deschisă, în luna martie, în Calafat, municipiu care se confruntă cu o gravă lipsă a locurilor de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Firma care va deschide fabrica de componente auto a fost recent înființată în Calafat și va avea parteneri din industria de profil din Germania. Pentru realizarea investiției, societatea a achiziționat cinci hale ale unei foste fabrici de cupe de excavatoate, plătind pentru acestea circa 300.000 euro.

„Estimăm că fabrica va fi deschisă în luna martie. În momentul dezvoltării afacerii vor fi angajați circa o sută de muncitori. Producția va consta în producția de piese interior pentru autoturisme, obiecte din plastic, componente de bord, fețe de uși de interior”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihail Țenescu, reprezentantul firmei.

El a mai afirmat că o parte din utilajele necesare funcționării fabricii au fost achizițonate și urmează să fie aduse la Calafat. Fabrica din orașul de la Dunăre va produce piese pentru parteneri din industria auto din Germania. Țenescu nu a precizat, deocamdată, despre ce companii auto este vorba.

Înființarea acestei fabrici este mai mult decât binevenită, spune primarul Calafatului, municipiu care se confruntă cu o lipsă acută a locurilor de muncă. Din cei circa 18.000 de locuitori, numai aproximativ 2.000 sunt angajați. “Este practic al doilea investitor din zonă, după fabrica de textile. Este nevoie de locuri de muncă în Calafat. Vom înființa un parc industrial și sperăm ca atunci să vină mai mulți investitori. În plus, în strategia Grupului de Acțiune Locală Calafat am prins o micro-fabrică de conserve, pe fonduri europene. De asemenea avem în plan crearea de centre de colectare unde să fie strânse legume pentru fabrica de conserve”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Ciobanu, primarul municipiului Calafat.

El a mai precizat că orașul a avut de suferit în urma construirii Podului Calafat-Vidin. „Din punct de vedere al administrației locale, din construcția Podului Calafat-Vidin am avut numai de pierdut. În primul rând ne creează probleme la intrarea în oraș. În al doilea rând nu am mai avut încasările de circa 500.000 euro pe an din taxa de intrare. Ar fi o soluție. Am identificat un teren de circa 5 hectare care în acest moment este al Agenției Domeniilor Statului. Vrem să îl obținem și să facem o parcare unde vor fi toate condițiile pentru o taxă de circa doi euro. Astfel nu s-ar mai bloca traficul, nu s-ar mai face cozi și s-ar strânge și bani la buget”, a mai spus primarul din Calafat.

Ana Maria Constantinescu, corespond@mediafax.ro

 

ad-test-3