PLOIEŞTI (MEDIAFAX) - Un nou parc industrial este construit în judeţul Prahova, la Băicoi, investiția aparținând unor oameni de afaceri din China și se ridică la 50 de milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie Prahova, parcul industrial cu capital chinezesc este construit la Băicoi.

"Este un proiect care a început acum câțiva ani și de la care am avut foarte multe așteptări și care se pare că, în sfârșit, se va concretiza. E vorba de construcția unui parc industrial cu capital chinezesc în Băicoi, nu foarte departe de Ploiești. Construcția a început, poate puțin mai timid, însă proiectul pe care oamenii de afaceri chinezi îl au pentru dezvoltarea acestui parc este impresionant", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu.

Potrivit acestuia, au fost deja construite patru hale, iar investiția totală va ajunge la 50 de milioane de euro.

"Este o investiție pe care acești parteneri din China vor să o facă. Acest parc se va dezvolta în trei etape: este o investiție în prima etapă de 50 de milioane de euro, e vorba de o etapă de construcție, a doua etapă de racordare la utilități și a treia etapă de atragere de firme cu capital chinezesc care să fie prezente permanent în parcul industrial. (...) Pentru promovarea acestui proiect am avut o delegație de 70 de persoane din China. Se vede un interes special pentru dezvoltarea acestui parc în județul Prahova pe care, sincer, ni-l dorim și noi foarte mult. Le-am acordat toată asistența logistică de care au nevoie”, a adăugat Aurelian Gogulescu.

În parcul industrial de la Băicoi vor fi create mii de locuri de muncă, iar firmele care își vor desfășura activitatea aici vor fi din Republica Chineză.

"Într-o vizită la care am fost invitați în China am făcut o prezentare a județului Prahova. Au participat sute de oameni de afaceri pe care noi am încercat să-i convingem să vină în Prahova și să răspundă invitației partenerilor chinezi care au luat această inițiativă de a construit un parc industrial unic și în premieră în România. Am încredere că acest proiect va reprezenta o investiție importantă a Republicii Chineze în România. Nu mai există în România un astfel de proiect și nici această idee. Există în București centre cu vânzare de produse chinezești, dar proiectul acesta este total diferit”, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova.

Potrivit acestuia, în parcul industrial de la Băicoi va fi organizată și o expoziție cu produse chinezești.

Laura Petrescu, corespondenti@mediafax.ro