ad-test-0
ad-test-2

Dacia Renault cheamă în service peste 1.600 de mașini cu probleme la airbag și sistemul de frânare

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Grupul Dacia Renault cheamă în unitățile de service 1.633 de autovehicule - modelele Clio IV, Logan II și Sandero II - pentru probleme care vizează sistemul de frânare și airbagul șoferului, potrivit unor anunțuri publicate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Dacia cheamă 754 de modele Logan II și Sandero II, pentru că a identificat „o posibilă perturbare a sistemului de frânare al autovehicului”. Potrivit informațiilor transmise către ANPC, este necesară verificarea etrierului de frână de pe partea dreaptă, din față. „În situația unei frânări de urgență, eficacitatea sistemului de frânare poate fi afectată”, avertizează reprezentanții Grupului Dacia Renault. Dacă se consideră necesar, etrierul de frână va fi înlocuit. Intervenția poate dura între 20 de minute și una-două ore, în funcție de intervenția de realizat.

Dacia mai cheamă în service 724 de modele Logan II, pentru că au identificat un lot izolat de airbag-uri a căror funcțiune poate fi afectată în cazul unui impact.

Mașinile sunt rechemate la service pentru verificarea seriei de fabricație a airbag-ului șoferului. Dacă va fi necesar, acesta va fi înlocuit, iar acțiunea poate dura 50 de minute.

Renault cheamă în service 153 de modele Clio IV care ar avea afectat sistemul de frânare.

Intervențiile vor fi realizate gratuit, toate costurile fiind acoperite de Dacia.

„Astfel de rechemări sunt inerente activității oricărui producător de autovehicule, iar intervențiile se vor face pe cheltuiala constructorilor”, au declarat reprezentanții Grupului Dacia Renault, pentru MEDIAFAX.

Anca Olteanu, anca.olteanu@mediafax.ro

ad-test-3