ad-test-0
ad-test-2

Analist: Un Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari peste 10 ani

Un bitcoin ar putea ajunge să valoreze 100.000 de dolari pentru 10 ani, în condițiile în care în prezent moneda virtuală se tranzacționează cu 5.270 de dolari, spune Kay Van-Petersen, Global Macro Strategist la Saxo Bank. „Acum un an, când bitcoin valora 754 de dolari, spuneam că va atinge 2.000 de dolari. Astăzi se tranzacționează cu 5.270,83 dolari și tot astăzi spun că are potențial să treacă de valoarea de…. 100,000 de dolari în 10 ani!”, a precizat Kay Van-Petersen, într-un comunicat.

Unii analiști spun despre Bitcoin că este o “fraudă”, dar, în opinia lui Kay Van-Petersen, aceasta este o dovadă de aroganță. „Trebuie să vedem dincolo de asta – unele bănci importante își dezvoltă tehnologia blockchain pe… ați ghicit! infrastructura unei criptovalute. Aceste bănci nu vor fi cu adevărat de-centralizate: reprezintă doar o etapă dintr-o din procesul întârziaților de a administra și întârzia această perturbare inevitabilă. Am avut foarte puține inovații în sistemul bancar care să schimbe regulile jocului în ultimele… sute de ani. A fost un sistem “călduț” construit de operatorii tradiționali, pentru ei înșiși și corporații, mai puțin pentru a servi interesele individuale ale cetățenilor”, explică analistul.

Criptovalutele și tehnologia blockchain au potențialul de a revoluționa multe industrii și chiar o vor face, pe cea financiar bancară în special, pentru că vor elimina cerința verificării terților și vor face presiuni asupra costurilor, în sensul scăderii lor, adaugă Van-Petersen. „Dacă spui că este o fraudă, cred că trebuie să ignori un factor important: la nivel global, există cel puțin 2,5 miliarde de adulți care sunt în piețe emergente sau la periferia “geografiei” economice care nu sunt prinși în sistemul bancar.

Unii nu au nici măcar certificat de naștere, ce să mai spunem de cont sau card bancar. Sunt complet în afara sistemului, din punct de vedere al perspectivei bancare tradiționale. Acum, datorită criptovalutelor, poți avea brusc 2,5 miliarde de persoane care pot deveni jucători la scară globală, pentru că, oriunde ai fi, poți trimite și primi bani dacă ai o conexiune la internet. Personal, eu pur și simplu sunt impresionat de asta: două miliarde cinci sute de milioane de oameni pot participa acum direct la lumea financiară.

Dacă ești poziționat short pe Bitcoin și criptovalute, ești practic short pe 2,5 miliarde de oameni”. Van-Petersen creed că vremea criptovalutelor va dura mult, dar că este greu de spus cum vor arăta peste 10 ani. „Cea mai bună analogie este cu internetul anilor ’90: gândiți-vă câți lideri din business au respins ideea ca fiind o “inovație minoră”.

Bitcoin are avantaje, cel mai important fiind al primului venit. Și-a păstrat dominația în termeni de cotă de piață și volum de tranzacționare. E cea mai cunoscută și cea mai deținută criptovalută și cred că acest trend va continua”.

Saxo Bank Group (Saxo) ) este o bancă specializată în tranzacționarea de active în piețele financiare globale. Banca are peste 1.500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Londra, Paris, Zurich și Dubai.

ad-test-3