ad-test-0
ad-test-2

Alibaba investește 15 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare

Compania chineză de comerț online Alibaba investește 15 miliarde de dolari pentru a construi centre de cercetare și dezvoltare în China, Israel, Statele Unite, Rusia și Singapore, potrivit Reuters. Academia Alibaba „Damo” va deschide opt centre de cercetare și va angaja 100 de cercetători pentru a lucra în domenii precum inteligență artificială, matematică cuantică, programe și alte tehnologii folosite pentru serviciile bancare și cele financiare.

Anul trecut, Alibaba a investit aproape două miliarde de dolari pentru a achiziționa o participație majoritară din retailerul Lazada.com, care are sediul în Singapore, creând, astfel, o rețea de puncte de comerț online de-a lungul Asiei de Sud, în parteneriat cu Ant Financial, o companie de plăți afiliată grupului Alibaba.

Pe lângă laboratorul de cercetare din California, Alibaba a deschis noi centre în Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Australia, Japonia, India și Indonezia, în 2016. Alibaba are în prezent 25.000 de ingineri angajați și susține că noua infrastructură de cercetare va ajuta compania să ajungă la două miliarde de clienți în 20 de ani.

ad-test-3