ad-test-0
ad-test-2

Scrisorile caligrafiate, o idee de un miliard de dolari

În 2018, Celonis, o companie germană recunoscută în lumea optimizării operațiunilor de business prin process mining, a crescut cu 300% doar în 2017, și cu 5.000% în ultimii patru ani.

Fondată în 2011 într-unul din cele mai bune orașe europene pentru start-up-uri, München, de către Alexander Rinke, Bastian Nominacher și Martin Klenk, Celonis dezvoltă tehnologii care permit organizațiilor să înțeleagă și să îmbunătățească rapid orice proces operațional care stă la baza business-ului lor.

Dar cum ajunge un business start-up din IT să fie angajat de cele mai mari companii din lume?

„Știam că dacă am fi trimis un simplu e-mail, ar fi putut fi șters cu ușurință,” a declarat Alexander Rinke, fondator al Celonis, pentru BBC. „Iar dacă am fi trimis scrisori direct, atunci asistenții le-ar fi putut deschide și categoriza ca junk mail.”
Astfel, cei trei fondatori au venit cu o idee menită să iasă în evidență – înlocuirea corespondenței clasice cu scrisori caligrafiate, iar rezultatul a fost imediat vizibil.

Scrisorile de mână, personale, au atras atenția unora dintre cei mai importanți oameni de business din Europa și SUA, și au precedat întâlniri cu cele mai cunoscute companii. Astăzi, 8 ani mai târziu, Celonis a strâns în portofoliu nume mari și foarte mari, precum BMW, Exxon-Mobile, General Motors, L'Oreal, Siemens, Uber and Vodafone, și numără nu mai puțin de 400 de angajați.

Anual, profiturile companiei depășesc 70 de milioane de dolari.

About Author

ad-test-3