Elon Musk are posibilitatea de a deveni cel mai bogat om din lume

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Acționarii Tesla au aprobat un pachet de acțiuni în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru CEO-ul Elon Musk, care va fi acordat în cazul în care valoarea companiei va crește de 12 ori în zece ani, informează CNN.

Musk deține în prezent acțiuni Tesla în valoare de 12 miliarde de dolari. Conform noului plan de compensații, Tesla estimează valoarea Tesla ar trebui să crească la 650 de miliarde de dolari, de la 55 de miliarde de dolari în prezent. Acesta nu înseamnă că valoarea unei acțiuni va crește de 12 ori, pentru că este posibilă emiterea de noi acțiuni.

Calculele arată că în cazul în care valoarea companiei va crește conform așteptărilor acționarilor, pachetul de acțiuni al lui Musk ar putea ajunge la valoarea de 176 de miliarde de dolari, fără a mai socoti participarea sa la compania SpaceX, ceea ce l-ar situa peste cele 132 de miliarde ale lui Jeff Bezos, creatorul Amazon, și l-ar propulsa în poziția de cel mai bogat om al lumii.

Dar dacă Musk nu-și va atinge țintele propuse, Tesla nu-l va plăti. Noua Model 3 este o mașină-cheie, care ar trebui să transfome Tesla dintr-un producător de nișă într-un brand de masă, așa cum sunt Ford sau general Motors. Acțiunile Tesla au avut preformanțe foarte bune până acum, crescând cu 778% în ultimii cinci ani.

Departamentul Economic, economic@mediafax.ro

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.