Blugento lansează un serviciu care va permite cumpărarea de magazine online la cheie

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Compania clujeană Blugento va lansa platforma „Blugento Express” care permite cumpărarea de magazine online la cheie, bazate pe soluția Magento, estimând că până la finalul anului va vinde peste 150 de magazine online gata de lansare, arată compania într-un comunicat transmis luni.

Noul serviciu va fi disponibil începând cu luna aprilie, iar comercianţii care își doresc să intre pe piața online pot avea propriul shop, perfect adaptat businessului în numai 24 de ore.

Clienții interesați vor putea alege din 8 categorii de shop-uri online: fashion și accesorii, electronice și electrocasnice, cosmetice și îngrijire personală, home & deco, auto & moto, horeca, copii & bebe, jucării și hobby & handmade. „La nivel naţional, estimăm anul acesta înfiinţarea a aproximativ 400 de magazine online pe bază de abonament.

De asemenea, aproximativ 200 de magazine online deja existente pe piaţă vor migra de la platformele clasice pe care le folosesc, către cele pe bază de abonament, mai flexibile şi uşor de adaptat cerinţelor comercianţilor”, au precizat inițiatorii platformei.

Magazinele online disponibile în „Blugento Express” vor avea preţuri cuprinse între 190 şi 790 de euro, în funcţie de tipul de design. Shopurile online disponibile în „Blugento Express” vor putea fi achiziţionate împreună cu unul dintre pachetele de abonament: pachetul Boutique (în valoare de 59 de euro/lună), pachetul Start (99 de euro/lună, recomandat businessurilor cu o ofertă mai mare de produse) şi pachetul Grow (199 de euro/lună, recomandat pentru afacerile dezvoltate, cu volume mari).

„Numărul de magazine online pe piaţa din România este în continuă creştere şi într-un ritm din ce în ce mai alert. Iar această efervescenţă de la nivelul industriei generează nevoia de identificare de noi verticale de creştere şi de noi modalităţi de a facilita prezenţa online a comercianţilor, magazinele online pe bază de abonament fiind cea mai importantă tendinţă de acest fel”, spun reprezentanții companiei.

Blugento oferă o gamă completă de servicii de e-commerce necesare unui magazin online: infrastructură tehnică, hosting, update-uri de securitate, integrare cu servicii de marketing, SEO și alte servicii conexe.

Bianca Ciocotisan, bianca.ciocotisan@mediafax.ro

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.