18 firme din vestul țării primesc cinci milioane de euro, bani europeni, pentru a se dezvolta

TIMIȘOARA (MEDIAFAX) - 18 firme din vestul țării au primit o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de aproape cinci milioane de euro pentru a se dezvolta, contractele de finanțare fiind semnate luni, la Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cele 18 contracte de finanțare cu microîntreprinderile și IMM-urile au fost semnate, luni, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, din Timișoara.

Firmele din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara au obținut o finanțare nerambursabilă acordată în cadrul Regio-Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Potrivit reprezentanților ADR Vest, valoarea totală a proiectelor contractate este de nouă milioane de euro, finanțarea nerambursabilă fiind de aproape 4,8 milioane de euro.

Companiile activează în sectoarele construcții, industria prelucrătoare, domeniul hotelier, activități recreative, activități de realizare a înregistrărilor audio și editare muzicală, precum și sănătate. Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că mai mult de jumătate dintre proiectele care au primit finanțare în cadrul POR 2014-2020 își desfășoară activitatea în zona de producție.

“Pe zona de IMM-uri și în zona de microîntreprinderi am trecut de jumătate din banii care au fost alocați și deja i-am contractat, iar cealaltă jumătate este în avizare la minister. Probabil că într-un timp foarte scurt, în cursul acestei luni, o să închidem alocarea cu contractele deja semnate, dar speranța mea este că pe aceste component o să facem o relansare pentru a aduce și alte proiecte în sistem, pentru că a fost zona care s-a mișcat cel mai bine și cel mai repede.

Mai mult de jumătate dintre contractele semnate sunt în zona de producție, ceea ce este foarte bine și arată că tipologia de coduri CAEN care a fost asumată la început a fost bine aleasă, cu scopul de a-i sprijini mai mult pe cei care generează producție și au un impact mult mai consistent în economie după finalizarea proiectelor”, a afirmat Sorin Maxim.

Adriana Mit, adriana.mit@mediafax.ro

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.