ad-test-0
ad-test-2

Yango, competitorul rus al Uber și Bolt, intră pe piața din România

Yandex, cea mai mare companie de internet din Rusia, lansează pe piața din România Yango, o aplicație digitală de ride-hailing care operează deja în 16 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Spre deosebire de competitorii săi, aplicația Yango folosește propriul sistem de cartografiere, direcționare și navigație, precum și o distribuire inteligentă a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning. Potrivit reprezentanţilor companiei, acest lucru permite serviciului să scadă costurile unei curse.

“În ultima perioadă, piața de transport urban din România a scăzut semnificativ standardele de calitate privind experiențele clienților. Ca prim pas înainte de lansarea oficială, echipa noastră a organizat o serie de sesiuni de training pentru șoferii partenerilor, în care aceștia au fost instruiți cu privire la specificațiile serviciului, cum să comunice cu pasagerii și alte aspecte importante.

În plus față de prețurile foarte accesibile, Yango excelează la capitolul tehnologie, principalul nostru avantaj competitiv. Compania noastră a dezvoltat o serie de tehnologii avansate care controlează automat starea mașinii și modul de conducere a acesteia, pe care plănuim să le aducem și în România cât mai curând. Credem că utilizatorii noștri vor aprecia funcționalitățile noastre unice precum comanda unei mașini pentru o altă persoană, cum ar fi un părinte sau un prieten, rezervarea mai multor mașini de pe un singur telefon în același timp, și multe altele”, a declarat Andrei Voicu, Director Regional Yango pentru România și Republica Moldova.

Călătoriile comandate prin intermediul aplicației pornesc de la prețul de 5 lei cu discount promoţional, preț ce include include rezervarea mașinii, o distanță de 3 km și o durată a cursei de 7 minute.
Prețul minim afișat pentru o calatorie cu Yango este de 8 lei, apoi tariful este de 1,5 lei/km plus 0,22 lei/minut.

Yandex este o companie de tehnologie care dezvoltă produse și servicii folosind machine learning. Din 1997, compania oferă servicii de căutare și informare online. În plus, compania a dezvoltat tehnologii top pentru servicii de transport, produse de navigație și multe alte aplicații mobile disponibile pentru milioane de utilizatori din toată lumea. Yandex este prezentă cu 34 de birouri la nivel global și a fost listată la bursa NASDAQ începând din 2011.

Foto: Yango România

About Author

ad-test-3