ad-test-0
ad-test-2

Facebook lansează o nouă criptomonedă – LIBRA

În luna iunie, Facebook a dezvăluit detaliile noii sale criptomonede, Libra, care va permite utilizatorilor să faca achiziții sau să transfere bani cu taxe aproape zero.

Proiectul Libra ilustrează dorința rețelei sociale de a se diversifica dincolo de publicitatea online, baza modelului său economic, și a fost dezvoltat în colaborare cu alte 27 de companii precum Uber, Visa sau Andreessen Horowitz, care au adus investiții de peste 10 milioane de dolari.

Din 2020, Libra va deveni un nou mijloc de plată, o alternativă la circuitele bancare tradiționale și va pune bazele unui nou sistem financiar independent de monedele naționale.

„Am anunțat - împreună cu alte 27 de companii, pentru că nu suntem doar noi - fondarea Asociației Libra, pentru a ajuta la construirea unei cripomonede și a unei infrastructuri financiare care să ofere incluziune fianciară și mai mult acces la sistemul financiar miliardelor de oameni care nu au un cont bancar sau abilitatea de a face plăți ușor de pe telefon. Asta nu e ceva pe care o companie o poate face de una singura. Libra este o organziație independentă, avem 1 vot și sperăm că la lansare vom avea 100 de companii co-fondatoare și noi vom fi una dintre voci”, a declarat Mark Zuckerberg.

Utilizatorii vor putea folosi noua criptomonedă prin intermediul unui soft numit Calibra, care va fi integrat direct în aplicțiile Messenger și WhatsApp, pentru a permite acestora să facă diverse cumpărături și să trimită sau să primească bani.

Conform declarațiilor reprezentanților Facebook, în timp, oamenii ar putea folosi Calibra pentru a plăti facturi, pentru a cumpăra o simplă cafea sau pentru a folosi mijloacele de transport în comun fără a avea nevoie de cartela de la operatorul de transport.

Foto: Libra/Futurism

About Author

ad-test-3